Yazar "Temelli, Seran" için Fakülteler listeleme
-
Alternatif ve kafes yetiştirme sistemleri ile üretilen perakende yumurtaların kalite özellikleri
Alternatif (organik, serbest dolaşımlı ve kümes) ve kafes yetiştirme sistemleri ile üretilmiş A sınıfı kahverengi ve beyaz perakende yumurtaların dış ve iç kalite özelliklerinin belirlenmesi ve Yumurta Tebliği ile Yumurta ... -
Effect of Dietary Oregano and Rosemary Essential Oil Supplementation on Growth Performance and Cecal Microbiota of Broilers
Çetin, Ece; Anar, B.; Temelli, Seran; Cengiz, S. S.; Eren, M. (Hellenic Veterinary Medical Soc, 2022)In this study, the effect of dietary supplementation of oregano and rosemary essential oils (EO) on growth performance and cecal microbiota of broilers were investigated. A total of 450 1-d-old male Ross-308 broilers were ... -
Nontyphoid Salmonella carriage, serovar profile and antimicrobial resistance phenotypes in slaughter cattle
Çetin, Ece; Serbetcioglu, Talha; Temelli, Seran; Eyigör, Ayşegül (Wiley, 2019)Current nontyphoid Salmonella (NTS) carriage in 200 apparently healthy slaughter cattle by ISO 6579 standard bacteriology (ISO) was 1% (2/200) in carcass and fecal content, and 2% (4/200) in mesenterial lymph nodes. There ... -
Nontyphoid Salmonella Prevalence, Serovar Distribution and Antimicrobial Resistance in Slaughter Sheep
Çetin, Ece; Temelli, Seran; Eyigör, Ayşegül (Korean Soc Food Science Animal Resources, 2020)This study aimed to determine the current prevalence, serovar distribution and antimicrobial resistance rate and patterns of nontyphoid Salmonella (NTS) in slaughter sheep and their edible offal. While filling the gap of ... -
Salmonella prevalence and serovar distribution in healthy slaughter sheep and cattle determined by ISO 6579 and VIDAS UP Salmonella methods
Çetin, E.; Temelli, Seran; Eyigör, Ayşegül (Springer, 2019)Prevalence of Salmonella in slaughter sheep and cattle was determined by International Organization for Standardization Method 6579 (ISO) and Vitek Immunodiagnostic Assay System UP Salmonella Phage Technology (VIDAS UP ... -
Sığır Karkas ve Sakatatlarında Hijyen Profilinin Yasal Mevzuat Kriterleri ile Değerlendirilmesi
Çalışmada, kasaplık sığırların karkas ve sakatatlarının Türk Gıda Kodeksi (TGK) Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği Üretim Hijyeni Kriterleri gereklilikleri dahilinde mikrobiyolojik kalitesinin belirlenmesi hedeflendi. ...