Konu "bal" için Rektörlüğe Bağlı Birimler listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
Kırklareli Bölgesinden Toplanan Peteklerde Pestisit Ve Antibiyotik Kalıntısı Aranması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)2012 FAO verilerine göre yıllık 88162 tonluk bal üretimi ile Türkiye Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci bal üreticisi konumundadır. Ancak ülkemizde arıcılık halen atadan kalma yöntemlerle yapıldığından kovan başına bal ... -
Türkiye Arı Yetiştiriciliğinin Bal Üretimi Bakımından Durumu
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu çalışma Türkiye’deki arı yetiştiriciliğinin mevcut durumunun özellikle bal verimi açısından değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Arıcılığımızın mevcut durumunun ortaya konulması için Türkiye’nin otuz sekiz farklı ...