ORCID "104316" Rektörlüğe Bağlı Birimler için listeleme
-
Damacana Suların Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Pompa Temizliğinin Etkisi
Demirci, Ahmet Şükrü; Gümüş, Tuncay; Demirci, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu araştırmada, Tekirdağ ilinde tüketime sunulan 20 adet (5 marka ve her markadan 4 farklı örnek) damacana içme suyundan; tüketiciye ulaştığı anda, su pompası takıldıktan sonra ve suyun bitimine yakın 3 farklı zamanda ... -
KEFİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ TARHANA ÜRETİMİ
Demirci, Ahmet Şükrü; Palabıyık, İbrahim; Özalp, Şeymanur (Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada, geleneksel tahıl esaslı fermente bir gıda olan tarhananın, besleyici özelliği ve sağlığa faydası yüksek probiyotik karakterde birçok bakteri ve mayayı bünyesinde bulundurun kefir ile zenginleştirilmesi ve ... -
KENGER SAKIZININ DOĞAL SAKIZ MAYASI OLARAK TİCARİ SAKIZ ÜRETİMİNDE KULLANILMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Palabıyık, İbrahim; Demirci, Ahmet Şükrü; Öner, Barış (Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmada doğal yollarla elde edilen kenger sakızının cevap yüzey yöntemi kullanarak yumuşatılıp ticari tüketime uygun hale getirilmesi amaçlanmıştır. Cevap yüzey yöntemiyle belirlenen yüzdelik miktarlarda kenger ... -
The Microbiological Quality of FrankfurtersSold in Tekirdag
Coşkun, Fatma; Yılmaz, İsmail; Demirci, Ahmet Şükrü (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)The microbiological quality of meat products is characterized by the presence of aerobes, facultative anaerobes, psychrotrophs and mezophiles which are responsible for spoilage and pathogenic bacteria. Producers should be ... -
Salamuraya İşlenen Bazı Asma Yapraklarının Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
Gülcü, Mehmet; Demirci, Ahmet Şükrü (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışmada, melezleme ıslahı sonucu elde edilmiş yeni üzüm çeşitlerimizden olan Trakya İlkeren ve Tekirdağ Çekirdeksizi asma yaprakları ile ülkemizde salamura yaprak konusunda önemli çeşitlerden olan Narince ve Yapıncak ...