Yazar "Koç, Fisun" için Rektörlüğe Bağlı Birimler listeleme
-
Aerobik Stabilite Süresince Paket Silajlarinda Renk Değişimi
Toruk, Fulya; Koç, Fisun; Gönülol, Erkan (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu çalışmada, paket silajlarda açım sonrası silaj yüzeyinin renginde meydana gelen değişimler ile bazı kimyasal ve mikrobiyolojik parametreler, altı günlük aerobik stabilite süresince izlenmiştir. Uygulamalar; kontrol ... -
Bazı Mısır Çeşitlerinde Vejetasyon Döneminin Silolamada Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
Özdüven, Mehmet Levent; Koç, Fisun; Polat, Cemal; Coşkuntuna, Levend; Başkavak, Seda; Şamlı, Hasan Ersin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışma; vejetasyonun farklı dönemlerinde biçilen bazı mısır çeşitlerinin (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) materyalin fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro ... -
Effects of inoculant preparation time and doses on fermentation and aerobic stability characteristics of the second crop maize silages
Mutlu, Yurdanur; Koç, Fisun; Özdüven, Mehmet Levent; Coşkuntuna, Levend (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)This study was carried out to determine the effects of inoculant preparation time and doses on fermenta tion and aerobic stability characteristics of the second crop maize ensiled under laboratory conditions. Maize was ... -
The effects of lactic acid bacteria+enzyme mixture silage inoculant on wheat silage
Başkavak, Seda; Özdüven, Mehmet Levent; Polat, Cemal; Koç, Fisun (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)This study was carried out to determine the effects of a commercial lactic acid bacteria+enzyme inoculants used as silage additive on the fermentation, crude nutritient contents, cell wall fractions and in vitro dry and ... -
Effects Of Sweet Apricot Kernel Meal On Performance And Intestinal Microbiota In Broiler Chickens
Şamlı, Hasan Ersin; Terzioğlu, Merve; Okur, Aylin Ağma; Koç, Fisun; Şenköylü, Nizameddin (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Yürütülen bu çalışma ile kayısı çekirdeği küspesinin (KÇK) etlik piliç performansı ve bağırsak mikrobiyotası üzerine etkilerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Denemede, tel kafeslerde yetiştirilen yüz yirmi adet etlik ... -
Farklı Ortam Sıcaklıklarında Organik Asit Kullanımının Fiğ-Tahıl Silajlarında Fermantasyon Gelişimi ve Aerobik Stabilite Üzerine Etkileri
Koç, Fisun; Coşkuntuna, Levend; Özdüven, Mehmet Levent; Coşkuntuna, Arzu (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu araştırma, organik asit kullanımının farklı ortam sıcaklıklarında, fiğ-tahıl silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada katkı maddesi ... -
Hasat Öncesi ve Hasat Sonrası Laktik Asit Bakteri (LAB) İlavesinin MısırSilaj Fermantasyonu Üzerine Etkileri
Kara, Burak; Polat, Cemal; Koç, Fisun (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu çalışma, hasat öncesi ve hasat sonrası laktik asit bakteri inokulantlarının ilavesinin mısır silajlarının fermantasyon ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada katkı ...