Bölüm "Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Tarla Bitkileri Bölümü" Rektörlüğe Bağlı Birimler için listeleme
Toplam kayıt 26, listelenen: 21-26
-
Tekirdağ Koşullarında Makarnalık Buğdayda (Triticum durum Desf.) Başak Gelişiminin Farklılıkları
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Araştırma 2001-2002 ve 2002-2003 yılları yetiştirme mevsiminde Trakya Üniversitesi Tekirdağ Ziraat Fakültesi deneme alanında tesadüf blokları deneme deseninde yapılmıştır. Araştırmada Aydın 93 ve Epidur makarnalık buğday ... -
Tekirdağ Taban ve Kıraç Meralarının Verim ve Botanik Kompozisyonuna Gübrelemenin Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu araştırma Tekirdağ İli Malkara İlçesi Karamurat Köyü merasının taban ve kıraç kesimlerinde planlanmış ve yürütülmüştür. Çalışmanın amacı Tekirdağ ili taban ve kıraç meralarında gübrelemenin verim ve botanik kompozisyon ... -
Trakya Bölgesinde Doğal Bir Merada Tespit Edilen Baklagiller ve Buğdaygiller Familyalarına Ait Bitkilerin Bazı Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Bu araştırma, Tekirdağ Karahisar köyünün doğal merasında 2011 ve 2012 yıllarında yürütülmüştür. Tespit edilen buğdaygiller ve baklagiller familyasına ait bitkilerin cinsi, taksonları, ömür uzunlukları, doruk tür özelliği, ... -
Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitim Ve Koleksiyon Bahçesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitim ve Koleksiyon Bahçesinde tıbbi aromatik amaçlı kullanılan 70 tür bulunmaktadır. Tıbbi aromatik bitkilerin sürdürülebilir kullanımı, değerlendirilmesi ve üretimi bu bitkilerin tanınmasıyla ... -
Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitim Ve Koleksiyon Bahçesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Tıbbi Aromatik Bitkiler Eğitim ve Koleksiyon Bahçesinde tıbbi aromatik amaçlı kullanılan 70 tür bulunmaktadır. Tıbbi aromatik bitkilerin sürdürülebilir kullanımı, değerlendirilmesi ve üretimi bu bitkilerin tanınmasıyla ... -
Yüksek Sıcaklık Stresi Altında Ekmeklik Buğday Genotiplerinin Toleranslarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Dünyadaki en önemli tahıllardan biri olan buğday, abiyotik streslere son derece açıktır. Ortalama küresel sıcaklığın her on yılda bir 0.18 °C arttığı ve gelecekteki iklimlerin büyük sıcaklık değişimlerinden etkileneceği ...