Bölüm "Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü" Rektörlüğe Bağlı Birimler için listeleme
Toplam kayıt 34, listelenen: 21-34
-
Manda Sütü Yağı Konjuge Linoleik Yağ Asitleri Kompozisyonlarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu araştırmanın amacı, manda sütü yağ asidi bileşiminde bulunan konjuge linoleik asit (KLA) izomer içeriğinin değişimini araştırmaktır. Yağ asitlerinin KLA izomer içeriği, gaz kromatografisi ve Alev İyonizasyon Dedektörü ... -
Manda Sütü Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonlarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışmanın amacı, Anadolu manda sütünün yağ asidi kompozisyonunu karakterize etmek ve manda sütü yağ asit profilindeki potansiyel yağ asitleri gruplarını araştırmaktı. Laktasyon döneminde 30 Anadolu manda sütündeki ... -
Meyve Sularının Mikrobiyal Inaktivasyonunun Sağlanmasında Yansımalı Akış Yollu Uv-C Reaktör Tasarımı Ve Bazı Meyve Sularına Uygulanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Gıdaların güvenli bir ?ekilde uzun süre saklanması amacıyla günümüzde halen geleneksel yöntemler kullanılmakta ve bu yöntemlerden en sık ba?vurulanı ise ısıl i?lemler olmaktadır. Ancak tüketicilerin günden güne daha taze ... -
The Microbiological Quality of FrankfurtersSold in Tekirdag
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)The microbiological quality of meat products is characterized by the presence of aerobes, facultative anaerobes, psychrotrophs and mezophiles which are responsible for spoilage and pathogenic bacteria. Producers should be ... -
Pirinç Kepeği Yağlarının Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada; stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asidi bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. İki farklı pirinç kepeği çeşidi (Osmancık ve Opela); mikrodalga, etüv ... -
Prevalence of Listeria spp and L. monocytogenes in Home made Pottery Cheese
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Presence of Listeria spp. and L. monocytogenes in traditional pottery cheeses produced at eight different provinces in Turkey was investigated. A total of 279 samples were surveyed. Apart from L. monocytogenes, L. ivanovii ... -
The Relationship Between Some Physico-Chemical, Microbiological Characteristics and Electrical Conductivity of Milk Stored at Different Temperature
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)In this research; electrical conductivity ( EC ), pH, lactic acid and total bacteria content of milk were determined. During the storage period at two different temperatures, pH decreased, but lactic acid content and ... -
Salamuraya İşlenen Bazı Asma Yapraklarının Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışmada, melezleme ıslahı sonucu elde edilmiş yeni üzüm çeşitlerimizden olan Trakya İlkeren ve Tekirdağ Çekirdeksizi asma yaprakları ile ülkemizde salamura yaprak konusunda önemli çeşitlerden olan Narince ve Yapıncak ... -
Soğuk Pres Yağlar İlave Edilerek Üretilen Fermente Sucukların Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)İnsan yaşamında sağlıklı beslenmenin önemi, yiyeceklerin hastalıkları önlemesi, iyileştirmesi ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin ortaya çıkarmasıyla artmıştır. Sucuk; Türkiye’de fermente et ürünü denildiğinde ilk ... -
Süne Zararı Görmüş Buğday Ve Farklı Yağlar Kullanarak Blakeslea Trispora Ile Β-Karoten Üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)?-karoten, A vitamininin öncü maddesi olarak bilinen ve sekiz izopiren birimi içeren bir tetraterpenoiddir. Gıda ve yemlerde sıklıkla kullanılan ?-karoten, hücre ve doku hasarlarını azaltmada etkili bir antioksidan olmasının ... -
Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu çalışmada Tekirdağ il merkezindeki imalathanelerde satılan böreklik yufkaların mikrobiyolojik özellikleri belirlenmiştir. Çalışmada analiz için 20 adet yufka örneği kullanılmıştır. Yufka örneklerinin toplam mezofil ... -
Tekirdağ Piyasasında Satılan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu çalışmada Tekirdağ piyasasından alınan toz karabiber, kırmızı pul biber, toz kırmızı biber ve toz tarçın örnekleri bazı mikrobiyolojik özellikler bakımından incelenmiştir. Örnekler ambalajlı, ambalajsız, ambalajlı ve ... -
Trakya Bölgesinde Üretilen Ayçiçeği Tohumu (Helianthus annus L.) Yağlarında Bakır, Demir, Kadmiyum ve Kurşun İçeriklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışmada, Trakya Bölgesinde üretilen ayçiçeği tohumları yağlarında bakır (Cu), demir (Fe), kadmiyum (Cd) ve kurşun (Pb) içeriklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, bölgedeki üç ilden (Tekirdağ, Edirne ve ... -
Trans Yağ Asidi İçermez Beyanı Bulunan Bazı Endüstriyel Gıdaların Yağ Asidi Profilleri*
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, etiketlerinde “trans yağ asidi içermez” beyanı bulunan bazı gıda gruplarındaki trans yağ asit oranlarının Türk Gıda Kodeksi’nin gıda maddelerinin genel etiketleme ve beslenme yönünden etiketleme kuralları ...