Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖztürk, B. E.
dc.contributor.authorKaptan, Binnur
dc.contributor.authorŞimşek, Osman
dc.date.accessioned2017-07-31T10:46:53Z
dc.date.available2017-07-31T10:46:53Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2174
dc.description.abstractIn this research, 50 samples of kashar che ese produced and sold in Trakya (Thrace) region, we re studied for analysis of heavymetalsasLead (Pb), tin(Sn), copper (Cu) and mercury (Hg). Heavy metal contents of samples vi/ere determined by AtomicAbsorptionSpectrophotometerlAAS) afterhavingbeenburned in a microwave oven.As a resultofthisstudy, average heavy me tal contents of 50 s amples found as; lead (Pb):0.0600 ppm, tin (Sn): 0.0366 ppm, copper (Cu): 0.5036 ppm, mercury(Hg): 0.0214 ppm. The obtained re suits show that mean concentrarions of copperandtininsamplesare below average levels whereas some results in lead and mercuryare above the average levels.en_US
dc.description.abstractBu çahjmada Trakya Bölgesinde üretilen kajar peynirlerinin kurjun (Pb), kalay (Sn), bakir (Cu) ve civa (Hg) i ce riklerinin belirlenmesi amaçlanmijtir. Bu a macla bölgedenSOadetkajar peyniri örnegi topi an mijtir. Örnekler mikrodalgafmndayakildiktan sonra agir metal içerikieri Atomic Absorption Spectrophotometer (AAS) cihazi kullanilarakbelirlenmijtir.Analizsonuclarmagöre kajar peyniri örneklerinde orta i a ma olarak Pb:0.0600 ppm, Sn: 0.0366 ppm, Cu : 0.5036 ppm ve Hg: 0.0214 ppm düzeyi eri nde belirlenmijtir. Yapilan a nalizler sonucunda elde edilen d ege Her örneklerin ortalama Cu ve Sn içerikieri belirlenen limit degerlerin aitmda, Pb ve Hg içerikieri nin ise limit degerierin üstünde oldugu göstermektedir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKashar cheeseen_US
dc.subjectleaden_US
dc.subjecttinen_US
dc.subjectcupperen_US
dc.subjectmercuryen_US
dc.subjectKaşar peynirien_US
dc.subjectkurşunen_US
dc.subjectkalayen_US
dc.subjectbakiren_US
dc.subjectcivaen_US
dc.titleDetermination of Some Heavy Metals Level in Kashar Cheese Produced in Thrace Regionen_US
dc.title.alternativeTrakya Bölgesinde Üretilen Ka§ar Peynirlerinin Bazi Agir Metal Düzeylerinin Belirlenmesien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.authorid27542en_US
dc.authorid7645en_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage79en_US
dc.identifier.endpage83en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster