Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzdüven, Mehmet Levent
dc.contributor.authorTepeli, Cenk
dc.contributor.authorOkuyucu, Berrin
dc.date.accessioned2017-07-28T12:41:32Z
dc.date.available2017-07-28T12:41:32Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2145
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of homofermentative and/or heterofermentative lactic acid bacteria inoculants on the fermentation, aerobic stability and in vitro organic matter digestibility characteristics of sunflower silages. Sunflower was harvested at the milk stage of maturity. Inoculant 1188 (Pioneer®, USA) was used as homofermentative lactic acid bacteria whereas inoculant 11A44 (Pioneer®, USA) was used as heterofermentative lactic acid bacteria inoculant. Inoculants were applied to the silages at 6.00 log10 cfu/g levels. After treatment, the chopped whole crop sunflower was ensiled in 1.0-litre special anaerobic jars, equipped with a lid enabling gas release only. The jars were stored at 25±2°C under the laboratory conditions. Three jars from each group were sampled for chemical and microbiological analyses 2, 4, 8 and 60 days after ensiling. At the end of the ensiling period, all silages were subjected to an aerobic stability test for 5 days. In addition, in vitro organic matter digestibility of those silages were determined. The results revealed that homofermentative lactic acid bacteria inoculants increased the characteristics of fermentation but impaired the aerobic stability of the sunflower silages (P<0.05). However, the application of heterofermentative lactic acid bacteria increased the concentration of acetic acid and the aerobic stability (P<0.05) of the sunflower silages. In vitro organic matter digestibility was numerically increased for treated than control silages (P>0.05).en_US
dc.description.abstractBu çalışma homofermantatif ve/veya heterofermantatif laktik asit bakteri inokulantları ilavesinin, ayçiçeği silajlarında fermantasyon, aerobik stabilite ve in vitro organik madde sindirilebilirliği özellikleri üzerindeki etkilerinin saptanması amacı ile düzenlenmiştir. Araştırmada kullanılan ayçiçeği bitkisi süt olum döneminde hasat edilmiştir. Homofermantatif laktik asit bakterisi olarak inokulant 1188 (Pioneer®, USA) ve heterofermantatif laktik asit bakterisi olarak inokulant 11A44 (Pioneer®, USA) kullanılmıştır. İnokulantlar silajlara 6,00 log10 koloni form ünite/g düzeyinde katılmışlardır. Ayçiçeği hasılları yalnızca gaz çıkışına olanak tanıyan, 1,0 litrelik özel kavanozlara silolanmıştır. Kavanozlar laboratuvar koşullarında 25±2 °C' de depolanmışlardır. Silolamadan sonraki 2, 4, 8 ve 60. günlerde her gruptan 3'er kavanoz açılarak silajlarda kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Silolama döneminin sonunda açılan tüm silajlara 5 gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Ayrıca bu silajların, in vitro organik madde sindirilebilirliği saptanmıştır. Sonuç olarak homofermantatif laktik asit bakteri inokulantı ayçiçeği silajlarının fermantasyon özelliklerini arttırmış ancak aerobik stabilitelerini düşürmüştür (P<0.05). Bununla birlikte heterofermantatif laktik asit bakteri inokulantı ile muamele edilmiş ayçiçeği silajlarının asetik asit içeriği ile aerobik stabilitesi artmıştır (P<0.05). İn vitro organik madde sindirilebilirliği üzerine muamelelerin etkisi önemsiz (P>0.05) bulunmuştur.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectLactic acid bacterial inoculantsen_US
dc.subjectwhole plant sunfloweren_US
dc.subjectaerobic stabilityen_US
dc.subjectin vitro organic matter digestibilityen_US
dc.subjectLaktik asit bakteri inokulantlarıen_US
dc.subjectFermantasyonen_US
dc.subjectAerobik stabiliteen_US
dc.subjectin vitro organik madde sindirilebilirliğien_US
dc.titleThe Effects of Lactic Acid Bacterial Inoculants on the Fermentation and Aerobic Stability of Sunflower Silagesen_US
dc.title.alternativeLaktik Asit Bakterileri İnokulantlarının Ayçiçeği Silajının Fermantasyon ve Aerobik Stabilite Özellikleri Üzerine Etkilerien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.authorid114224en_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage9en_US
dc.identifier.endpage15en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster