Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorArslan, Yusuf
dc.contributor.authorBayraktar, Nilgün
dc.date.accessioned2017-07-24T12:49:08Z
dc.date.available2017-07-24T12:49:08Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2069
dc.description.abstractBu çalışma Ankara ekolojik koşullarında 2010 ve 2011 yıllarında Dinçer aspir çeşidiyle yürütülmüştür. Bu çalışmada azotlu gübre olarak amonyum nitrat, fosforlu gübre olarak triple superfosfat kullanılmıştır. Deneme Tesadüf Bloklarında Bölünmüş Parseller Deneme Deseni’nde üç tekerrürlü olarak kurulmuştur. Denemede azot seviyeleri; N0=0, N1=5, N2=10, N3=15 ve N4=20 kg da-1, fosfor seviyeleri ise; P0=0, P1=3, P2= 6 ve P3= 9 kg da-1 olarak uygulanmıştır. Bu çalışmanın amacı; aspir bitkisinde farklı fosfor ve azot seviyelerinin yağ oranı ve yağ asiti bileşimleri üzerine etkisini belirlemektir. Araştırma sonuçlarına göre 2010 yetiştirme döneminde yağ oranı değerleri % 21.33-27.83, yağ asiti bileşenlerinden linoleik asitin oranı ise % 75,30-76,50 aralığında tespit edilmiş; 2011 yetiştirme döneminde ise % 22.87-27.33 olarak, yağ asiti bileşenlerinden linoleik asitin oranı ise % 57,60-78,70 aralığında tespit edilmiştir. Azot ve fosfor uygulamalarının yağ oranı değerlerini olumlu yönde etkilediği tespit edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis study was conducted with Dinçer cultivar in Ankara ecological conditions in 2010 and 2011. As the nitrogen fertilizer the amonium sulfate was used and as the phosphorus fertilizer the triple super phosphate was used in this study. The experiment was established with The Randomized Complete Block in a Split Plot Design. Nitrogen doses are N0=0, N1=5, N2=10, N3=15 ve N4=20 kg da-1, phosphorus doses are P0=0, P1=3, P2= 6 ve P3= 9 kg da-1 The objective of this study was to determine the influence of different phosphorous doses and nitrogen doses on crude oil ratio and fatty acid composition of safflower. According to the results of this study, in 2010 vegetation season, mean data for crude oil ratio and fatty acid composition among different phosphorous doses and nitrogen doses ranged from 21.33-27.83 % and 75,30-76,50 % respectively. In 2011 vegetation season, same character was registered as 22.87-27.33 % and 57,60-78,70 %. Nitrogen and phosphorus applications were positively affect fat values.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAspiren_US
dc.subjectCarthamus tinctorius L.en_US
dc.subjectazoten_US
dc.subjectfosforen_US
dc.subjectyağ oranı ve kompozisyonuen_US
dc.subjectSaffloweren_US
dc.subjectnitrogenen_US
dc.subjectphosphorusen_US
dc.subjectoil content and compositionen_US
dc.titleFarklı Azot ve Fosfor Seviyelerinin Ankara Ekolojik Koşullarında Aspir (Carthamus tinctorious L.) Bitkisinin Yağ Oranı ve Kompozisyonu Üzerine Etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of Different Levels of Nitrogen and Phosphorus on The Oil Content and Composition of Safflower (Carthamus tinctorious L.) Under Ankara Ecological Conditionsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid225965en_US
dc.authorid12066en_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage65en_US
dc.identifier.endpage73en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster