Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAdiloğlu, Aydın
dc.contributor.authorAçıkgöz, Funda Eryılmaz
dc.contributor.authorAdiloğlu, Sevinç
dc.contributor.authorSolmaz, Yusuf
dc.date.accessioned2017-07-21T14:21:08Z
dc.date.available2017-07-21T14:21:08Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2046
dc.description.abstractBu araştırma, artan miktarlarda akuakültür atığı (I. doz: 0 g/m2, II. doz: 50 g/m2, III. doz: 100 g/m2, IV. doz: 150 g/m2) uygulamasının salata (Lactuca sativa L. var. crispa) bitkisinin bazı makro ve mikro besin elementi içeriği üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada tatlısu akvaryumundan alınan akuakültür atığı, suyu azaltılarak salata yetiştiriciliğinde organik kökenli bir gübre kaynağı olarak kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, artan akuakültür atığı ile salata bitkisinin P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn ve Mn içeriklerindeki değişimler önemli bulunamamakla birlikte akuakültür atığının salata yetiştiriciliği örneği ile bitkisel üretimde ve özellikle sera tarımında kullanılabilecek alternatif bir organik gübre kaynağı olabileceği ortaya konulmuştur.en_US
dc.description.abstractThis research was done in order to determine the effect of increasing amounts of aquaculture waste (I. dose: 0 g/m2, II. dose: 50 g/m2, III. dose: 100 g/m2, IV. dose: 150 g/m2) application on the some macro and micro nutrient element contents of salad (Lactuca sativa L. var. crispa). In the study, by reducing its water aquaculture waste from the freshwater aquarium was used as a food source of organic originated in the cultivation of the salad. According to the results, no significant changes in P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn and Mn content of plants with increasing amounts of aquaculture waste application, but aquaculture waste can use greenhouse crop production for particular salad cultivation and an alternative source of organic fertilizer may be used in agriculture was demonstrated in this research.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAkuakültür atığıen_US
dc.subjectorganik gübreen_US
dc.subjectmakro ve mikro besin elementien_US
dc.subjectLactuca sativa L. var. crispaen_US
dc.subjectAquaculture wasteen_US
dc.subjectorganic fertilizeren_US
dc.subjectmacro and micro nutrient contenten_US
dc.titleArtan Miktarlarda Akuakültür Atığı Uygulamasının Salata (Lactuca sativa L. var. crispa) Bitkisinin Bazı Makro ve Mikro Bitki Besin Elementi İçerikleri Üzerine Etkisien_US
dc.title.alternativeThe Effect of Increasing Amounts of Aquaculture Waste Application on the Some Macro and Micro Nutrient Element Contents of Salad Plant (Lactuca sativa L. var. crispa)en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümüen_US
dc.authorid5070en_US
dc.authorid58854en_US
dc.authorid37035en_US
dc.authorid103426en_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage96en_US
dc.identifier.endpage101en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster