Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYılmaz, Mustafa Tahsin
dc.contributor.authorMuslu, Aslı
dc.contributor.authorDertli, Enes
dc.contributor.authorToker, Ömer Said
dc.date.accessioned2017-07-21T12:38:27Z
dc.date.available2017-07-21T12:38:27Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/2031
dc.description.abstractŞeker sanayisinin önemli artıklarından olan şeker pancarı posasından optimum şartlarda (pH, süre ve sıcaklık) pektin elde edilmiştir. Sonraki aşamada pektin pektinaz enzimi kullanılarak modifiye edilmiştir. Modifikasyonunun pektinin yapısal özelliklerine etkisini gözlemleyebilmek için fourier dönüşümlü kızılötesi spektroskopisi (FT-IR) ve yüksek performanslı sıvı kromotografisi (HPLC) ile analizler gerçekleştirilmiştir. FT-IR analizinde pektinin spesifik bölgesi olan ve kalitesini belirleyen 1600-1800 cm-1 bantlarına bakılmıştır. HPLC analizinde ise galakturonik asit içeriğine bakılmıştır. Elde edilen sonuçlar incelendiğinde modifiye edilen pektinin galakturonik asit içeriğinin daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Belirtilen bu analizlere ilave olarak elde edilen pektinlerin akış davranışları da belirlenmiştir. Modifiye edilen pektinin akış özelliklerinin değiştiği görülmüştür.en_US
dc.description.abstractThe pectin was produced from sugar beet pulp, one of the significant waste of sugar industry, at optimum conditions (pH, time and temperature). Then, the modification was carried out using pectinase. FT-IR (Fourier transform infrared spectroscopy) and HPLC (high performance liquid chromatography) analysis were performed to characterize the differences between modified and unmodified pectin. FT-IR analysis revealed the specific regions of pectin and 1600-1800 cm-1 bands. Galacturonic acid content was analyzed by HPLC. The obtained results revealed that the modified pectin had higher galacturonic acid content. In addition, flow properties of the modified pectin was also determined. The flow characteristics of modified pectin was observed to change.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectşeker pancarı posasıen_US
dc.subjectpektinen_US
dc.subjectmodifikasyonen_US
dc.subjectreolojien_US
dc.subjectoptimizasyonen_US
dc.subjectsugar beet mealen_US
dc.subjectpectinen_US
dc.subjectmodificationen_US
dc.subjectrheologyen_US
dc.subjectoptimizationen_US
dc.titleŞeker Pancarı Posasından Elde Edilen Pektinin Modifiye Edilerek Karakterize Edilmesi, Moleküler ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeRheological and Molecular Characterization of Modified Pectin from Sugar Beet Mealen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid42148en_US
dc.authorid260131en_US
dc.authorid125192en_US
dc.authorid145790en_US
dc.identifier.volume13en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage10en_US
dc.identifier.endpage20en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster