Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖner, Fatih
dc.date.accessioned2017-07-12T10:54:07Z
dc.date.available2017-07-12T10:54:07Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1900
dc.description.abstractThis study was set up at three locations (Samsun, Adapazari and Adana) in Turkey in 2008. The test was set up as factoriel in randomised block design with three replications. At each location 24 hybrids were tested from each of four maturity groups (FAO 400, FAO 600, FAO 650 and FAO 700). Measurements were made of the yield average (kg/da) and the yield components (kernel/cob ratio, plant height, cob height, moisture) were. The protein, oil and starch content of the kernels was determined. In each maturity group the highest yield averages were associated with the greatest average starch content, except for the FAO 400 group in Adana. The variety caused greater differences in protein content than the location. The highest oil content were found in the FAO 650 and FAO 700 groups, but the highest starch content were found FAO 600, FAO 650 and FAO700.en_US
dc.description.abstractBu çalışma 2008 yılında Samsun, Adapazarı ve Adana olmak üzere 3 lokasyonfda yürütülmüştür. Deneme tesadüf bloklarında faktöriyel düzenlemeler olacak şekilde 3 tekrarlamalı olarak kurulmuştur. Her lokasyonda 4 farklı olum grubuna sahip (FAO 400, FAO 600, FAO 650 ve FAO 700) 24 adet hibrit çeşit kullanılmıştır. Denemede verim (kg/da), tane /koçan oranı (%), bitki boyu (cm), ilk koçan yüksekliği (cm) ve nem (%) değerleri tespit edilmiştir. Çalışmada kalite parametreleri olarak ise protein, yağ ve nişasta oranları (%) olarak belirlenmiştir. Her olum grubunda en yüksek verim ve en yüksek nişasta içeriği FAO 400 olum grubu hariç Adana lokasyonundan elde edilmiştir. Araştırma sonucunda protein oranındaki değişim çeşitlerde lokasyonlara göre daha fazla bulunmuştur. En yüksek yağ içeriği FAO 650 ve FAO 700 olum gruplarından elde edilmişken, en yüksek nişasta içerikleri ise FAO 600, FAO 650 ve FAO 700 olum grubundan sağlanmıştır.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMaizeen_US
dc.subjectFAO maturity groupen_US
dc.subjectyield componenten_US
dc.subjectproteinen_US
dc.subjectoilen_US
dc.subjectstarchen_US
dc.subjectMıısıren_US
dc.subjectFAO olum grubuen_US
dc.subjectverim komponentlerien_US
dc.subjectproteinen_US
dc.subjectyağen_US
dc.subjectnişastaen_US
dc.titleDetermination of Chemical Quality Parameters with Yield and Yield Components of Maize (Zea mays L.) Hybrids According to Various FAO Maturity Groupsen_US
dc.title.alternativeFarklı Olum Grubuna Sahip Mısır (Zea mays L.) Çeşitlerinde Verim, Verim Öğeleri ve Bazı Kalite Parametrelerinin Belirlenmesien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid55869en_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage7en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster