dc.contributor.author | Özyürek, Selçuk | |
dc.contributor.author | Koçyiğit, Rıdvan | |
dc.contributor.author | Tüzemen, Naci | |
dc.date.accessioned | 2017-07-11T12:16:40Z | |
dc.date.available | 2017-07-11T12:16:40Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.11776/1889 | |
dc.description.abstract | Bu çalışma ile Erzincan iline bağlı Çayırlı ilçesinin sığırcılık işletmelerinin genel yapısı ve problemleri ortaya koyulmaya çalışılmıştır. Bölgede Esmer %45,4 ile Sarı Alaca %47,8 ile hakim kültür ırkı olarak yetiştirilmekteyken, Siyah Alaca daha az tercih edilmektedir. İşletme başına düşen ortalama hayvan sayısı 10,6±2,3 olarak tespit edilmiştir. İşletmelerin %85,7'si doğum sonrası buzağıların göbek temizliğini yapmaktadır. İşletmelerin %75,2'si suni tohumlama yaptırmaktadır. İşletmelerde en çok görülen hastalıklar %50 ile şap, %26 ile brusella, %8,5 ile mastitis, olarak bulunmuştur. İşletmelerin %64'ü sağdıkları sütü kendileri değerlendirmektedir. İşletmelerin %81'i elle sağım yaparken diğer işletmeler seyyar sağım makinesi kullanmaktadır. | en_US |
dc.description.abstract | It has tried to put Çayırlı district of Erzincan that overall structure of the cattle farmers and the problems with this study. In the region while 45,4% Brown Swiss and 47,8% Simmental are breeding, Holstein Friesian less are preferred. The average number of animals per farm has been identified as 10,6 ± 2.3. Farmers of 85,7% is cleaning the navels of calves after birth, while farmers 75.2% are make artificial insemination. The most common diseases in farmers are 50% foot and mouth diseas, 26% of brucellosis, mastitis 8.5%. 64% of farmers are evaluating their milk themselves. Farmers are milking by hand with 81% while the other of farmers are using mobile milking machine. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Süt sığırı | en_US |
dc.subject | buzağı | en_US |
dc.subject | Erzincan | en_US |
dc.subject | Çayırlı | en_US |
dc.subject | Diary cattle | en_US |
dc.subject | calf | en_US |
dc.title | Erzincan İlinde Süt Sığırcılığı Yapan İşletmelerin Yapısal Özellikleri: Çayırlı İlçesi Örneği | en_US |
dc.title.alternative | Structural Features of Dairy Farmers In the Erzincan: The Example of Çayırlı District | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.ispartof | Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi | en_US |
dc.department | Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergileri | en_US |
dc.authorid | 29182 | en_US |
dc.authorid | 37366 | en_US |
dc.authorid | 31213 | en_US |
dc.identifier.volume | 11 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 19 | en_US |
dc.identifier.endpage | 26 | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarı | en_US |