Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖzyürek, Selçuk
dc.contributor.authorKoçyiğit, Rıdvan
dc.contributor.authorTüzemen, Naci
dc.date.accessioned2017-07-11T12:16:40Z
dc.date.available2017-07-11T12:16:40Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1889
dc.description.abstractBu çalışma ile Erzincan iline bağlı Çayırlı ilçesinin sığırcılık işletmelerinin genel yapısı ve problemleri ortaya koyulmaya çalışılmıştır. Bölgede Esmer %45,4 ile Sarı Alaca %47,8 ile hakim kültür ırkı olarak yetiştirilmekteyken, Siyah Alaca daha az tercih edilmektedir. İşletme başına düşen ortalama hayvan sayısı 10,6±2,3 olarak tespit edilmiştir. İşletmelerin %85,7'si doğum sonrası buzağıların göbek temizliğini yapmaktadır. İşletmelerin %75,2'si suni tohumlama yaptırmaktadır. İşletmelerde en çok görülen hastalıklar %50 ile şap, %26 ile brusella, %8,5 ile mastitis, olarak bulunmuştur. İşletmelerin %64'ü sağdıkları sütü kendileri değerlendirmektedir. İşletmelerin %81'i elle sağım yaparken diğer işletmeler seyyar sağım makinesi kullanmaktadır.en_US
dc.description.abstractIt has tried to put Çayırlı district of Erzincan that overall structure of the cattle farmers and the problems with this study. In the region while 45,4% Brown Swiss and 47,8% Simmental are breeding, Holstein Friesian less are preferred. The average number of animals per farm has been identified as 10,6 ± 2.3. Farmers of 85,7% is cleaning the navels of calves after birth, while farmers 75.2% are make artificial insemination. The most common diseases in farmers are 50% foot and mouth diseas, 26% of brucellosis, mastitis 8.5%. 64% of farmers are evaluating their milk themselves. Farmers are milking by hand with 81% while the other of farmers are using mobile milking machine.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSüt sığırıen_US
dc.subjectbuzağıen_US
dc.subjectErzincanen_US
dc.subjectÇayırlıen_US
dc.subjectDiary cattleen_US
dc.subjectcalfen_US
dc.titleErzincan İlinde Süt Sığırcılığı Yapan İşletmelerin Yapısal Özellikleri: Çayırlı İlçesi Örneğien_US
dc.title.alternativeStructural Features of Dairy Farmers In the Erzincan: The Example of Çayırlı Districten_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Dergilerien_US
dc.authorid29182en_US
dc.authorid37366en_US
dc.authorid31213en_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage19en_US
dc.identifier.endpage26en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Başka Kurum Yazarıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster