Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAfacan, Ayşe
dc.contributor.authorAdiloğlu, Sevinç
dc.contributor.authorHasanghasemi, Ali
dc.contributor.authorSağlam, Canan
dc.date.accessioned2017-07-10T11:53:18Z
dc.date.available2017-07-10T11:53:18Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1859
dc.description.abstractSunflower, apart being the plant of cooking oil, is grown as an ornamental plant in parks and gardens. Protein, carbohydrate and fat is found in sunflower pulp utilized as animal feed apart being used as cooking oil. While its seeds are being used as snacks, its stems and slabs are used in the paper industry. In this study, sunflower widely cultivated in Tekirdag province, Tunca MR (5580) sunflower variety grown in the basic soils of Banarli Village in Hayrabolu District and antioxidant activities of plant extracts during physiological and harvest periods were researched with B-carotene Linoleic Acid Method and it was compared with Butylated Hydroxy Toluene (BHT), which is a synthetic antioxidant, and Trolox as a standard. Total antioxidant activity was determined with ?-carotene Linoleic Acid Method. In this study, however, antioxidant capacities of sunflowers were compared by considering their seeds in terms of soil and climate.en_US
dc.description.abstractAyçiçeği yemeklik yağ bitkisi olması yanında süs bitkisi olarak park ve bahçelerde yetiştirilir. Yemeklik yağ dışında hayvan yemi olarak değerlendirilen ayçiçeği küspesinde protein, karbonhidrat ve yağ bulunur. Tohumları ülkemizde çerez olarak kullanılırken sap ve tablası kağıt sanayiinde kullanılır. Bu araştırmada, Tekirdağ İli Banarlı Köyü Hayrabolu ilçesinde yaygın olarak ekilen ayçiçeği bitkisinin Tunca MR(5580) ayçiçeği çeşidi, bitkileri özütlerinin fizyolojik ve hasad dönemindeki antioksidan etkinliği ?Fkaroten Linoleik Asit Yöntemi ile araştırılmış ve standart olarak sentetik bir antioksidan olan butillenmiş hidroksi toluen (BHT), ve Troloks ile karşılaştırılmıştır. Toplam antioksidan aktivitesi, ?Fkaroten Linoleik Asit Yöntemi ile belirlenmiştir. Bu çalışmada ayrıca ayçiçeği tohumlarının toprak, iklim açısından da göz önünde bulundurularak antioksidan kapasiteleri karşılaştırılmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAntioxidant activityen_US
dc.subjectβFcarotene Linoleik Asiten_US
dc.subjectSunfloweren_US
dc.subjectTekirdağen_US
dc.subjectAntioksidan aktiviteen_US
dc.subjectβFkaroten Linoleik Asiten_US
dc.subjectAyçiçeğien_US
dc.titleDetermination of Antioxidant Activity of Sunflower Growing in Hayrabolu District of Tekirdağ Provinceen_US
dc.title.alternativeTekirdağ İli Hayrabolu İlçesinde Yetişen Ayçiçeği Bitkisinin Antioksidan Aktivitesi Tayinien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Muratlı Meslek Yüksekokulu, Kimya Teknolojisi Bölümüen_US
dc.authorid60813en_US
dc.authorid37035en_US
dc.authorid113939en_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage21en_US
dc.identifier.endpage26en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster