Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDelice, Ahmet
dc.contributor.authorEkinci, Neslihan
dc.contributor.authorÖzdüven, Fatma Funda
dc.contributor.authorGür, Engin
dc.date.accessioned2017-06-29T06:21:06Z
dc.date.available2017-06-29T06:21:06Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1707
dc.description.abstractÇalışma, Lapseki yöresinde son yıllarda önemi gittikçe artan 0900 Ziraat kiraz çeşidinin kalite özellikleri ve kaliteyi etkileyen ekolojik faktörleri belirlemek amacıyla 2004-2005 yılları arasında yürütülmüştür. Bu amaçla ilçenin değişik köylerinde dört a yrı üretici bahçesi belirlenmiş, belirlenen bahçelerde vegetasyon dönemi boyunca hava sıcaklıkları ve oransal nem değerleri ölçülmüştür. Ayrıca çiçek gözlerinin kabarması, gözlerin patlaması, çiçeklerin açılması, meyve bağlama ve hasat safhalarının başlangıçları tarih olarak belirlenmiştir. Araştırmada meyvelerde meyve çapı, boyu, ağırlığı, etsertliği, suda çözünebilir kuru madde oranı ve titre edilebilir asitlik ölçümleri yapılmıştır. Yapılan analizlerde vegetasyon dönemi ortalama sıcaklıklarının suda çözünebilir kuru madde oranı üzerine pozitif yönde etkili olduğu belirlenmiştir. 2004-2005 yıllarında çiçeklenme döneminde meydana gelen düşük sıcaklıkların bir miktar çiçekte zarar yapmasının oluşturduğu seyreltme etkisinin meyvelerde ağırlık artışlarına neden olduğu gözlenmiştir. Çalışmanın her iki yılında da meyve ağırlığı ile suda çözünebilir kuru madde oranı arasında yüksek düzeyde pozitif ilişki bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractThis research was conducted to determine the effects of ecological factors on 0900 Ziraat Cherry Variety in Lapseki between 2004-2005. Fort his purpose, four orchards were determined in different villages of Lapseki. Weather temperatures and moisture were determined during the vegetative growth of trees. Additionally budding, blossom period, fruit development a nd harvest dates were determined. Fruit radius, lengths, weights, flesh firmness, water soluble dry matter ratios and titratable acidity were measured. Analysis showed that mean air temperature during the vegetation period had positive effect on water sol uble dry matter ratios. Low temperatures in 2004-2005 blossoming period caused damage on flowers. Weight increases in fruits were observed as a result of thinning effects. There was a positive relationship between fruit weight and water soluble dry matter ratios in both years.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectKirazen_US
dc.subject0900 Ziraaten_US
dc.subjectkaliteen_US
dc.subjectfenolojien_US
dc.subjectekolojik faktörleren_US
dc.subjectSweet Cherryen_US
dc.subjectqualityen_US
dc.subjectphenologyen_US
dc.subjectecological factorsen_US
dc.titleLapseki’de Yetiştirilen 0900 Ziraat Kiraz Çeşidinin Kalite Özellikleri Ve Ekolojik Faktörleren_US
dc.title.alternativeDeterminations of Factors That Effect on Quality Properties of 0900 Ziraat Cherry Variety in Lapsekien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Şarköy Meslek Yüksekokuluen_US
dc.authorid144428en_US
dc.authorid144429en_US
dc.authorid56812en_US
dc.authorid144427en_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage27en_US
dc.identifier.endpage34en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster