Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKayişoğlu, Serap
dc.contributor.authorİçöz, Aysel
dc.date.accessioned2017-06-28T08:59:51Z
dc.date.available2017-06-28T08:59:51Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1678
dc.description.abstractBu araştırmada, Tekirdağ ili merkez orta öğretim okulları ( lise) ve Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerini kapsayan 900 kişi ile fast-food tüketim alışkanlıklarını belirlemek için anket çalışması yapılmıştır. Öğrencilere yöneltilen sorularla, fast-food tüketimi üzerine eğitim düzeyinin etkisi araştırılmıştır. Ayrıca, öğrencilerin fast-food üretim ve servisi yapan işletmelerin hijyen uygulamalarına duydukları güven ile boy-kilo indekslerine bağlı olarak, fast-food tüketimi ve aşırı kilonun bağlantısı da araştırılmıştır. Anketin sonuçlarına göre; BKI endeksi (boy kilo endeksi), fastfood tercih etme nedenleri, fast- food tercih çeşiti, fast- food yemeği kiminle tercih etme , fast- food tercihinde markanın önemi, içecek tercihi, öğün tercihi, fast-food kaynaklı zehirlenme kaynakları hakkındaki yorum ile eğitim düzeyi arasında önemli ilişki olduğu saptanmıştır. Eğitim düzeyi arttıkça fast-food yemekleri tercih etme oranının düşmekte olduğu görülmüştür.en_US
dc.description.abstractIn this research, the effect of gender on fast-food consumption has been searched to determine fast-food consumption habits with a survey given to 900 people including Tekirdag city center high school students and Namık Kemal University students. Also the relationship between fast-food consumption and overweight has been searched to see, whether the students trust for hygiene applications of fast- food production and service enterprises or not. 900 people in total were involved in this research (459 females and 441 males). According to the results of the survey, a significant relationship has been found between educational level and BKI, reasons for choosing fast- food, fast-food choice type, choice of friends while having fast- food, the importance of the choice of fast- food brands, beverage preference, choice of meals, comments on source of poisoning from fast- food. It has seen that as education level increases, preference of fast-food decreasesen_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectFast- food tüketimien_US
dc.subjectTürkiyeen_US
dc.subjectTutumen_US
dc.subjectSosyo-ekonomik ve demografik özelliklerien_US
dc.subjectFast-food consumptionen_US
dc.subjectTurkeyen_US
dc.subjectAttitudeen_US
dc.subjectSocio-economic and demographic attributesen_US
dc.titleEğitim Düzeyinin Fast- Food Tüketim Alışkanlığına Etkisien_US
dc.title.alternativeThe Effect of Education Level on Fast-Food Consumptionen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümüen_US
dc.authorid32245en_US
dc.authorid148914en_US
dc.identifier.volume9en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage16en_US
dc.identifier.endpage19en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster