Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorŞamlı, Hasan Ersin
dc.contributor.authorOnarbay, O.N.
dc.date.accessioned2017-06-20T14:10:05Z
dc.date.available2017-06-20T14:10:05Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1640
dc.description.abstractYürütülen bu çalışmada, farklı depolama süresi ve sıcaklıklarının hayvan beslemede kullanılan soya küspesi ve balık ununun bazı özellikleri üzerindeki etkileri mikrobiyolojik ve mikroskopik yöntemlerle belirlenmiştir. Mikrobiyolojik ve mikroskopik değişiklikler 2x2x2 faktöryel deneme deseni kullanılarak iki farklı hammaddede incelenmiştir. Yem hammaddeleri; soya fasulyesi küspesi ve balık unu, depolama şartları; 26o C ve 37o C, depolama süresi; 30 ve 60 gün olarak belirlenmiştir. Saklama süresinin 30 gün olması maya sayılarında herhangi bir fark yaratmamıştır. Ancak, artan depolama sıcaklığı ve süresiyle maya sayıları artmıştır. Küf sayıları incelendiğinde yemlerin depolama öncesinde veya sonrasında küf tespit edilmemiştir. Yem hammaddelerinin stereo mikroskop ile incelenmesinde herhangi bir değişiklik gözlenmemiştir.en_US
dc.description.abstractThe present study investigated the effects of different storage times and temperatures on the microscopic and microbiologic characteristics of the feed materials, such as soybean meal and fish meal. Microbiological and microscopic changes were investigated in two types of feeds using a 2x2x2 factorial design: feedstuffs (soybean and fish meal), storage conditions (26o C and 37o C) and storage durations (30 and 60 days). Thirty days of storage time did not make any difference in yeast counts. However, yeast counts were increased by increasing storage temperature and time. No moulds were detected in any of the investigated feedstuffs before or after storage. The feedstuffs were examined under a stereo microscope, but no changes were observed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYem mikroskopisien_US
dc.subjectsoya küspesien_US
dc.subjectbalık unuen_US
dc.subjectdepolama süresien_US
dc.subjectsıcaklıken_US
dc.subjectFeed microscopyen_US
dc.subjectsoybean mealen_US
dc.subjectfish mealen_US
dc.subjectstorage timeen_US
dc.subjecttemperatureen_US
dc.titleFarklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeEffects Of Different Storage Conditions On Some Characteristics Of Some Protein Feedsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümüen_US
dc.authorid12969en_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage40en_US
dc.identifier.endpage45en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster