Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaptan, Binnur
dc.contributor.authorKayışoğlu, Serap
dc.contributor.authorDemirci, Mehmet
dc.date.accessioned2017-06-15T13:34:46Z
dc.date.available2017-06-15T13:34:46Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1582
dc.description.abstractIn this research; electrical conductivity ( EC ), pH, lactic acid and total bacteria content of milk were determined. During the storage period at two different temperatures, pH decreased, but lactic acid content and total bacteria increased. The relationship between EC values and these parameters of milk were also investigated. The relation between EC and pH, EC and lactic acid, EC and total bacteria were determined statistically significant (P<0.01). According to the analysis results, a possitive correlation among total bacteria content, lactic acid, and EC values was found, except pH. The results also showed that the electric conductivity can be used for the criteria of milk quality. The presence of lactic acid and pH in milk is important for its quality. Nevertheless, the presence of microorganisms in milk is of great importance for safety of public health.en_US
dc.description.abstractBu çalışma da, iki farklı depolama sıcaklığında bekletilen sütlerin elektriksel iletkenliği (Eİ), laktik asit, pH ve toplam bakteri içeriği arasındaki ilişki belirlenmiştir. Yapılan çalışma sonucunda farklı sıcaklıkta depolanan sütlerin laktik asit ve toplam bakteri içeriği artarken pH değeri ise azalmıştır. Aynı zamanda çalışmada, bu parametrelerin Eİ ile arasındaki ilişki de araştırılmıştır. Elektriksel iletkenlik ile pH, Eİ ile laktik asit, Eİ ile toplam bakteri arasındaki ilişki istatistiksel olarak önemli bulunmuştur (P<0.01). Yapılan iststistiksel değerlendirmeye göre, pH dışında, Eİ ile laktik asit ve toplam bakteri arasında pozitif bir korelasyon tespit edilmiştir. Bu çalışma sonucunda Eİ’nin süt kalite kriteri olarak kullanılabilir olduğunu göstermiştir. Sütün laktik asit ve pH içeri sütün kalitesi için önemli bununla birlikte, mikroorganizma içeriği ise sağlık güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMilken_US
dc.subjectelectrical conductivityen_US
dc.subjecttotal bacteriaen_US
dc.subjectlactic aciden_US
dc.subjectpHen_US
dc.subjectSüt elektriksel iletkenliken_US
dc.subjecttoplam bakterien_US
dc.subjectlaktik asiten_US
dc.titleThe Relationship Between Some Physico-Chemical, Microbiological Characteristics and Electrical Conductivity of Milk Stored at Different Temperatureen_US
dc.title.alternativeFarklı Sıcaklıklarda Depolanan Sütlerin Bazı Fiziko-Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri ile Elekteriksel İletkenlik Arasındaki İlişkien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümüen_US
dc.authorid27542en_US
dc.authorid32245en_US
dc.authorid6577en_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage13en_US
dc.identifier.endpage21en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster