Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYılmaz, Emine
dc.contributor.authorOraman, Yasemin
dc.contributor.authorİnan, İsmail Hakkı
dc.date.accessioned2017-06-08T08:55:19Z
dc.date.available2017-06-08T08:55:19Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/1443
dc.description.abstractAraştırmada Trakya bölgesinde bulunan Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne illerinde ve ayrıca kentsel ve kırsal kesimde yaşayan tüketicilerin gıda ürünlerine ilişkin davranış dinamikleri belirlenmiştir. Çalışma Trakya bölgesinde (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) kentsel (385 kişi) ve kırsal kesimde (385 kişi) olarak ailede gıda tüketim kararında etkili olan bireylerle toplam 770 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılmıştır. Çalışmada Trakya bölgesinde kentsel ve kırsal kesimde yaşayan bireylerin gıda ürünü satın alırken dikkate aldıkları faktörler çok değişkenli varyans analizi (Manova), t- testi, Faktör analizi yardımıyla değerlendirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, Trakya bölgesindeki köylerde ve kentlerde yaşayan tüketicilerin gıda alışverişinde dikkate aldıkları faktörlerin önem derecelendirmelerinde istatistikî yönden anlamlı farklar ortaya çıkmıştır. Kentsel ve kırsal alandaki tüketicileri en çok “deli dana ve kuş gribi” hastalıklarının endişelendirdiği görülmüştür.en_US
dc.description.abstractIn this study, it has been determined the dynamics of consumer behaviours of individuals who live in rural and urban areas concerning food products and it analyses the effective factors on consumers food consumption choice in families, based in Trakya Region (Tekirdag, Edirne, Kırklareli). The study was conducted with a total of 770 households 385 people in towns and 385 people in rural areas, 770 people in total of which 385 was from rural areas, and 385 from urban areas. The effective factors on consumer behaviour when purchasing food products have been evaluated by Multivariate Analysis of Variance (MANOVA) and T-Test and Factor Analysis Methods in rural and urban areas in Trakya Region. This study indicates that families who live in urban areas of Trakya Region give more importance to food consumption compared to the ones living in rural areas. Also families living in urban and rural areas are concerned about “the Foot-and-Mouth Disease Mad Cow (BSE) and Avian Influenza”.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherNamık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTüketici davranışı dinamiklerien_US
dc.subjectgıda tüketimien_US
dc.subjectsatın almaen_US
dc.subjectMANOVAen_US
dc.subjectConsumer Behavior Dynamicsen_US
dc.subjectFood consumptionen_US
dc.subjectpurchaseden_US
dc.titleGıda ürünlerine ilişkin tüketici davranışı dinamiklerinin belirlenmesi: "Trakya örneği"en_US
dc.title.alternativeDetermination of Consumer Behaviour Dynamics Relating to Food Products: “Trakya Region Example”en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.departmentFakülteler, Ziraat Fakültesi, Tarım Ekonomisi Bölümüen_US
dc.authorid60278en_US
dc.authorid42837en_US
dc.authorid4873en_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage10en_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster