Arıcılıkta Bazı Biyoteknolojik Gelişmelere Bakış
Göster/ Aç
Erişim
info:eu-repo/semantics/openAccessTarih
2021Yazar
Oskay, DevrimBalkanska, Ralitsa
Topal, Erkan
İvgin Tunca, Rahşan
Sarıoğlu, Aybike
Güneş, Nazmiye
Üst veri
Tüm öğe kaydını gösterÖzet
Arıcılıktaki araştırmalar birçok bilim dalının ışığında yapılmakta olup biyoteknoloji bunlardan biridir. İklimde yaşanan değişimler, arıların beslenme ve besin kaynaklarını etkilerken, son yıllarda hastalık ve zararlıların giderek artması ve kimyasal ilaçlara karşı gerek arının gerekse de parazit ve patojenlerin direnç geliştirmeleri sebebiyle hastalık etmenlerine bu kimyasalların çare olamaması arıcılıkta biyoteknolojik çalışmalara yönelimi hızlandırmıştır. Hastalıklara dirençli / verimli arı ırklarının ve mevcut katkı maddelerinin geliştirilmesiyle birlikte, yeni yem kaynakları oluşturulmasına yönelik biyoteknolojik araştırmalar yapılmaktadır. Özellikle dünyadaki gelişmelere uyum sağlamak sürdürülebilir arıcılık faaliyetleri açısından da oldukça önem taşımaktadır. Bu çalışmada bal arısı ve arıcılık sektöründe yapılmış bazı biyoteknolojik araştırmalar incelenerek bu alandaki gelişmelerin ortaya konulması ve yakın gelecekte yapılacak çalışmalara ışık tutulması amaçlanmıştır.
Cilt
11Sayı
4Bağlantı
https://doi.org/10.21597/jist.888950https://search.trdizin.gov.tr/yayin/detay/1145827
https://hdl.handle.net/20.500.11776/12261