Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
KEFİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ TARHANA ÜRETİMİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu çalışmada, geleneksel tahıl esaslı fermente bir gıda olan tarhananın, besleyici özelliği ve sağlığa faydası yüksek probiyotik karakterde birçok bakteri ve mayayı bünyesinde bulundurun kefir ile zenginleştirilmesi ve ...
KENGER SAKIZININ DOĞAL SAKIZ MAYASI OLARAK TİCARİ SAKIZ ÜRETİMİNDE KULLANILMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
Bu araştırmada doğal yollarla elde edilen kenger sakızının cevap yüzey yöntemi kullanarak yumuşatılıp ticari tüketime uygun hale getirilmesi amaçlanmıştır. Cevap yüzey yöntemiyle belirlenen yüzdelik miktarlarda kenger ...
Kırklareli Bölgesinden Toplanan Peteklerde Pestisit Ve Antibiyotik Kalıntısı Aranması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
2012 FAO verilerine göre yıllık 88162 tonluk bal üretimi ile Türkiye Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci bal üreticisi konumundadır. Ancak ülkemizde arıcılık halen atadan kalma yöntemlerle yapıldığından kovan başına bal ...
Süne Zararı Görmüş Buğday Ve Farklı Yağlar Kullanarak Blakeslea Trispora Ile Β-Karoten Üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)
?-karoten, A vitamininin öncü maddesi olarak bilinen ve sekiz izopiren birimi içeren bir tetraterpenoiddir. Gıda ve yemlerde sıklıkla kullanılan ?-karoten, hücre ve doku hasarlarını azaltmada etkili bir antioksidan olmasının ...