Başlık için ... listeleme
Toplam kayıt 113, listelenen: 33-52
-
FARKLI ÇELTİK ÇEŞİTLERİNE AİT PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞLARININ BAZI FİZİKO-KİMYASAL ÖZELLİKLERİ İLE OKSİDATİF STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışmada;stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asitleri bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Osmancık ve Opela çeşitlerindeki iki pirinç kepeği çeşidi; mikrodalga, ... -
Farklı Orijinli Lüks Liflerin Keçeleşme Eğilimleri Ve Lif özellikleri Arasındaki ılişkilerin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Çalışmanın amacı, kıl kökenli lüks liflerin keçeleşme özelliklerini analiz etmek ve lif inceliği, pul sayısı ve pul yüksekliği gibi lif özelliklerini keçeleşme eğilimi ile ilişkilendirmektir. Bunun yanı sıra, keçeleşme ... -
Flow Sitometri Cross Match Yöntemiyle Sitotoksik Etkinin Değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Organ nakli günümüzde kronik organ yetmezliği olan hastalar için önemli bir tedavi seçeneğidir. Organ naklinde cross match testi, alıcıda vericinin HLA’ larına karşı mevcut olan antikorların gösterilmesi açısından ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmalarından (Vitis Vinifera L.) Toplanan Genetik Materyallerde Fitokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışma 2014 yılı vejetasyon döneminde Trakya Bölgesinin Ganos Dağları mevkiinde önceden meyve taşıdıkları tespit edilmiş omcalarda (40° 53’ K ile 27° 26’ D ve 40° 35’ K ile 27° 00’ D koordinatları arasından) ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmasına (Vitis Vinifera L.) Ait Genetik Materyallerin Toplanması Ve Dna İzolasyonlarının Yapılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Ganos Dağları Trakya’nın güneyinde 40° 35’ ve 40° 52’ K ile 26° 58’ ve 27° 27’ D arasında yer almaktadır. Kuzeydoğu - Güneybatı yönünde uzanmaktadır. Tekir Dağları’nın 945m rakım ile en yüksek yeridir. 2014 yılı vejetasyon ... -
Ganos Dağları Doğal Florasından Toplanan Kültür Asması (Vitis Vinifera L.) Genetik Materyallerinin Moleküler Karakterizasyonunun Yapılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu proje, Trakya Bölgesi Ganos (Işıklar) Dağları doğal florasına adapte olmuş ve varlığını sürdüren Vitis vinifera L. asma formlarına ait popülasyonların tespiti ve bunlardan elde edilen materyallerin moleküler markörler ... -
Ganos Dağının Tektonik Jeomorfolojisi (Tekirdağ)
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Yerbilimlerinde yaşanan gelişmelere alakalı olarak ortaya çıkan ve gün geçtikçe önem kazanan tektonik jeomorfoloji, bütüncül bir yaklaşımla topoğrafyanın oluşum ve gelişiminin yorumlanmasında açıklayıcı bilgiler sunmaktadır. ... -
Grafenin Poli(3,4-etilendioksitiyofen), Polipirol ve Poli(tiyofen) ile Nanokompozitlerinin Sentezi, Karakterizasyonları ve Süperkapasitör uygulamaları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Son yıllarda iletken polimerler konusundaki gelişmeler çok hızlı olarak artmaktadır. İletken polimerler, elektronik ve optik özelliklerinin yüksek olması, esneklik kabiliyetleri, kolay işlenebilme, ucuz maliyetleri, ... -
Hemşirelik Becerilerinin Kazandırılmasında Mobil Öğrenmenin Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışma hemşirelik öğrencilerinde mobil destekli eğitimin, temel hemşirelik beceri düzeyine etkisini değerlendirmek amacıyla gerçekleştirildi. Yarı deneysel tipteki çalışma 7-28 Haziran 2016 tarihleri arasında Namık ... -
Heraion Teikhos Antik Kenti(Tekirdağ) Kale Kapısı Rölöve Ve Yayın Projesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Tekirdağ il sınırları içinde İstanbul-Tekirdağ karayolu üzerinde ve Marmara Denizi kıyılarında yer alan ve bir liman kenti olan Heraion Teikhos Antik Kenti Türkiye’de kazılan tek Trak kenti olması bakımından son derece ... -
Işıklar (Ganos) Dağı’nın (Tekirdağ) Nektarlı Bitkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Tekirdağ il sınırları içerisinde yer alan Işıklar (Ganos) Dağı, Trakya'nın en yüksek ikinci dağıdır ve coğrafi konumu nedeniyle bitki çeşitliliği bakımından oldukça zengindir. Tekirdağ'dan Sarköy'e kadar, güneybatı-kuzeydoğu ... -
İnflamatuvar Markerların Koroner Ve Periferik Arter Hastalığında Karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, periferik arter hastalığına özgü patofizyolojik mekanizmaların aydınlatılması ve koroner arter hastalığı (KAH) olan hastalarda PAH olanları tanımaya yardımcı olacak biyomakerların tesbiti amacı ile, ... -
Japon Bıldırcınlarında Büyüme Özellikleri için Çok Özellikli Genetik Parametre Tahminleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırma seleksiyon uygulanmamış, şansa bağlı çiftleşen bir Japon bıldırcını sürüsünde büyüme özellikleri için kalıtım dereceleri ve genetik korelasyonları tahmin etmek için gerçekleştirilmiştir. Bu amaçla pedigri ... -
Kaplamalı Tavuk Eti Ürünlerinin (Cordon Bleu, Nugget Ve Schnitzel) Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Tavuk eti sığır ve koyun etine oranla besin maddelerince daha zengindir. İçerdikleri protein miktarı kırmızı ete oranla daha fazladır. Tavuk eti insan beslenmesi için gerekli olan bütün esansiyel aminoasitleri içermektedir, ... -
Karbon Nanotüp (Knt) Esaslı Yüksek Performanslı İpliklerin Yapısal Ve Mekanik Özelliklerinin İncelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Karbon nanotüpler; yüksek mukavemet ve modül, yüksek elektriksel ve ısıl iletkenlik, nispeten yüksek ve düşük sıcaklıklarda stabilite gibi birçok üstün özelliğe sahip olan düşük yoğunluklu ileri malzemeler arasında yer ... -
Kazlarda (Anser Anser) Nazal Konka Mukozasının Histolojik Ve Histokimyasal Yapısının Belirlenmesi
(2016)Anser anser ırkından 8 adet kazın burun boşluğunun ön, orta ve arka konka bölümleri histolojik ve histokimyasal olarak incelendi. Histolojik incelemelerde ön konka bölümünün başlangıçta çok katlı yassı keratinize epitel ... -
KEFİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ TARHANA ÜRETİMİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada, geleneksel tahıl esaslı fermente bir gıda olan tarhananın, besleyici özelliği ve sağlığa faydası yüksek probiyotik karakterde birçok bakteri ve mayayı bünyesinde bulundurun kefir ile zenginleştirilmesi ve ... -
Kekik, Kimyon Ve Tarçın Uçucu Yağlarının Yonca Silajlarında Katkı Maddesi Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmanın amacı kekik, kimyon ve tarçın uçucu yağlarının yonca silajlarının fermantasyon kalitesi, aerobik stabilitesi, in vitro metabolik enerji içerikleri ve nispi yem değeri üzerine etkilerini belirlemektir. ... -
KENGER SAKIZININ DOĞAL SAKIZ MAYASI OLARAK TİCARİ SAKIZ ÜRETİMİNDE KULLANILMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmada doğal yollarla elde edilen kenger sakızının cevap yüzey yöntemi kullanarak yumuşatılıp ticari tüketime uygun hale getirilmesi amaçlanmıştır. Cevap yüzey yöntemiyle belirlenen yüzdelik miktarlarda kenger ... -
Kentsel Mekanlarda Çevre Kalitesinin Belirlenmesi Tekirdağ Örneğinde İrdelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Sanayi devriminden beri tüm gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kentlerin sahipliği yitirilmiş, kentler niteliksiz tasarımlara, ekonomik dağılmalara, toplumsal kutuplaşmalara ve motorlu trafiğin hakimiyetine terk ...