Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorNizam, İlker
dc.contributor.authorTunçel, Deniz
dc.date.accessioned2023-04-27T20:40:51Z
dc.date.available2023-04-27T20:40:51Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=qVqOZFj2DwNmvdf1oGFYiFvS5hX9k8Pu5xaPep1WYn5rSW_yUJid1VCmiN1vrarK
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/11400
dc.description.abstractBu çalışmada, 10 adet yulaf çeşit ve hattının Edirne, Biga ve Tekirdağ lokasyonlarında ot veriminin belirlenmesi, kuru ot veriminin GGE Biplot tekniği ile incelenmesi amaçlanmıştır. Kuru ot verimi bakımından çeşit ve hatlar arasında tüm lokasyonlarda fark önemsiz bulunmuştur. Araştırmanın 2. yılında ise sadece Edirne lokasyonunda farklar önemli bulunmuştur. Kuru ot verimi Tekirdağ lokasyonunda ilk yıl 1.027,12 – 1.427,71 kg/da, ikinci yıl 1.419,31 – 2.221,81 kg/da Edirne lokasyonunda ilk yıl 1.417,00 – 1.726,00 kg/da, ikinci yıl 1.239,75 – 2.829,50 kg/da ve Biga lokasyonunda ilk yıl 1.234,90 – 1.668,33 kg/da, ikinci yıl 1.014,71 – 1.522,06 kg/da arasında olmuştur. Sonuç olarak, Tekirdağ koşullarında Sebat, Edirne koşullarında Kahraman ve YBVD-24, Biga koşullarında ise Kahraman, Yeniçeri ve YBVD-24 çeşit ve hatları yulafın kuru ot üretimi için yetiştiriciliğinde elverişli olarak belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractIn this study, it was aimed to determine the forage yield of 10 oat cultivars and lines in Edirne, Biga and Tekirdağ locations, and to examine the hay yield with GGE Biplot technique. In terms of hay yield, the difference between cultivars in all locations was insignificant. In the second year of the study, the differences were found to be significant only in Edirne location. Hay yield was between 1.027.12 – 1.427.71 kg/da in the first year, 1.419.31 – 2.221.81 kg/da in the second year in Tekirdağ location, 1.417.00 – 1.726.00 kg/da in the first year, 1.239.75– 2.829.50 kg/da in the second year in Edirne location and it was 1.234.90 – 1.668.33 kg/da in the first year, 1.014.71 – 1.522.06 kg/da in the second year in Biga location. As a result, Sebat in Tekirdağ conditions, Kahraman and YBVD-24 in Edirne conditions, and Kahraman, Yeniçeri and YBVD-24 cultivars and lines in Biga conditions were determined as suitable in the cultivation of oats for hay production.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTekirdağ Namık Kemal Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYulafen_US
dc.subjectAvena sativa L.en_US
dc.subjectBiplot Analizien_US
dc.subjectYeşil Ot Verimien_US
dc.subjectKuru Ot Verimien_US
dc.subjectOaten_US
dc.subjectAvena sativa L.en_US
dc.subjectBiplot Analysisen_US
dc.subjectHerbage Yielden_US
dc.subjectHay Yielden_US
dc.subjectZiraaten_US
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleFarklı lokasyonlarda yetiştirilen yulaf (Avena sativa L.) genotiplerinin ot verimi ve bazı bitkisel özelliklerinin biplot yöntemiyle belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of forage yield and some plant characteristics of oat (Avena sativa L.) genotypes grown in different locations by biplot analysisen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.departmentEnstitüler, Fen Bilimleri Enstitüsü, Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage42en_US
dc.institutionauthorTunçel, Deniz
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.identifier.yoktezid767823en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster