Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorHüyük, Duygu
dc.contributor.authorErdem, Aytekin
dc.contributor.authorUzal, Gürcan
dc.contributor.authorMete, Hasan
dc.date.accessioned2022-05-11T14:47:30Z
dc.date.available2022-05-11T14:47:30Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1304-0278
dc.identifier.issn1304-0278
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpjeU5qVXdNQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.11776/10507
dc.description.abstractÇalışmanın amacı; Meslek Yüksekokullarındaki Gıda Teknikerliği öğretiminde karşılaşılan zorlukların ilgili programda ders vermekte olan öğretim elemanlarının bakış açısıyla ortaya konulması ve çözüm önerileri geliştirmektir. Araştırmada nitel analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırmayı yürütebilmek için Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı'nda görev yapmakta olan beş öğretim elemanının görüşlerini belirlemek amacıyla, dört açık uçlu soru içeren yarı yapılandırılmış bir görüşme formu oluşturulmuştur. Ölçme aracından elde edilen veriler, içerik analizi ile değerlendirilmiştir. İki araştırmacının ayrı ayrı oluşturdukları kodlardan görüş birliği ve görüş ayrılığı olan kodlar kullanılarak formun güvenirliği belirlenmiştir. Verilerin analizi sonucunda, öğretim elemanlarının Gıda Teknikerliği öğretimini dört kategoride değerlendirdikleri görülmüştür. Programda kayıtlı öğrencilerin hazır bulunuşluğunun yeterli olmadığına, öğrenci kontenjanlarının düşürülmesi ve sınavsız geçişin kaldırılması gerektiği görüşlerine tüm öğretim elemanları katılmıştır. Daha nitelikli Gıda Teknikeri yetiştirilmesi için; laboratuvarların güncel teknolojik cihazlarla donatılması, laboratuvar uygulama sürelerinin artırılması ve öğrenci kontenjanlarının düşürülmesi önerilmektediren_US
dc.description.abstractThe purpose of the study is to reveal the difficulties encountered in the teaching of Food Technicians in Vocational Schools, by the viewpoint of the instructors teaching in the relevant program and is to determine the solution proposals. Qualitative analysis method was used in the research. Semi-structured interview form with four open-ended questions was formed to determine the views of five school members who were working in Namık Kemal University Vocational School of Technical Sciences Food Technology Program in order to carry out the research. The data obtained from the measurement tool was evaluated by content analysis. The reliability of the form has been determined using the codes having consensus and having visibility of those two researchers have separately created. As a result of the analysis of the data, it was seen that the instructors have evaluated the teaching of Food Technicians in four categories. All the instructors have participated that the readiness of students enrolled in the program is not sufficient, student quotas had to be reduced and the pass without examination had to be abolisheden_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleÖğretim Elemanlarının Bakış Açısından Gıda Teknikerliği Öğretiminin Durumu: Nitel Bir Analizen_US
dc.title.alternativeThe State Of Food Technology Teaching From the Instructors' Perspectives: a Qualitative Analysisen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.ispartofElektronik Sosyal Bilimler Dergisi (elektronik)en_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bilgisayar Teknolojileri Bölümüen_US
dc.identifier.volume17en_US
dc.identifier.issue66en_US
dc.identifier.startpage471en_US
dc.identifier.endpage481en_US
dc.institutionauthorHüyük, Duygu
dc.institutionauthorErdem, Aytekin
dc.institutionauthorUzal, Gürcan
dc.institutionauthorMete, Hasan
dc.identifier.trdizinidTWpjeU5qVXdNQT09en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster