Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Bazı lahanagil (Cruciferae) ve baklagil (Fabaceae) türlerinin tohum filizlerindeki kimyasal özelliklerin değişimi ve beslenme değeri
(2014)
Cruciferae ve Fabaceae familyasına ait bazı türlerin tohumları (Brokoli, Brüksel lahanası, Soya ve İran üçgülü) filiz tüketimi amacıyla ışık, 12 saat ışık + 12 saat karanlık ve tamamen karanlık koşullarda ayrı ayrı ya da ...
Kapsaisin ve Tarımda Kullanımı
(2018)
Kapsaisin Capsicum türlerinde büyük oranda meyvede bulunan ana acılık bileşenidir. Acılık kalıtsal birözelliktir, ancak kültürel uygulamalar ve çevre faktörlerinden de etkilenir. Sadece baharat ve lezzet verici olarakdeğil ...
Brokkoli Tohumlarına Uygulanan Bazı Organik Asit ve Bitkisel Kökenli Materyallerin Çimlenme, Çıkış ve Fide Kalitesine Etkisi
(2017)
Araştırma organik tarımda sentetik kimyasallara alternatif olarak kullanılan bazı bitkisel kökenli materyaller (kekik, nane, fesleğen, sarımsak yağı ve acı biber, tespih ağacı tohum ekstraktı) ve organik asitlerin (salisilik ...