Konu "quality properties" için listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Bohça köfte üretimi ve fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırmada, farklı ürünler ilave edilerek üretilen çiğ ve pişmiş bohça köfte örneklerinin çeşitli fizikokimyasal özellikleri incelenmiştir. Çalışmada; kaşar peynirli, beğendi soslu, kahvaltı soslu, çemensiz pastırma-kaşarlı, ... -
Önemli bazı yonca çeşitlerinde (medicago sativa l. ) biçim zamanının verim ve kalite özellikleri üzerine etkilerinin saptanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu araştırma, kaliteli kaba yem ihtiyacının karşılanmasında büyük önem sahip bazı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin farklı biçim dönemlerinin verim ve verim özellikleri ile kalite değerlerini belirlemek amacıyla ... -
Sakarya ve Eskişehir lokasyonlarında yetiştirilen bazı kuru fasulye çeşitlerinin kalite özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2007)Bu arastirma 2005–2006 yillarinda, Sakarya ve Eskisehir lokasyonlarinda önemli kuru fasulye çesitlerimizin kalite özelliklerinin ve bazi besin elementlerinin analiz edilerek, lokasyon farkliliklarinin kalite üzerine ... -
Soğuk Pres Yağlar İlave Edilerek Üretilen Fermente Sucukların Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)İnsan yaşamında sağlıklı beslenmenin önemi, yiyeceklerin hastalıkları önlemesi, iyileştirmesi ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin ortaya çıkarmasıyla artmıştır. Sucuk; Türkiye’de fermente et ürünü denildiğinde ilk ...