Konu "fermentation" için listeleme
Toplam kayıt 11, listelenen: 1-11
-
Bazı Mısır Çeşitlerinde Vejetasyon Döneminin Silolamada Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değeri Üzerine Etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışma; vejetasyonun farklı dönemlerinde biçilen bazı mısır çeşitlerinin (Akdeniz, Gözdem, Pioneer 3167, Ada 9510) materyalin fermantasyon özellikleri, besin madde içerikleri ve birim alandan üretilen in vitro ... -
Effect of different kefir source on fermentation, aerobic stability and microbial community of alfalfa silage
(MDPI AG, 2021)The present study has been one of the first attempts to thoroughly examine the effects of different kefir sources on fermentation characteristics, aerobic stability, and microbial communities of alfalfa silages. The effects ... -
Effect of using kefir in the formulation of traditional Tarhana
(Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2019)Tarhana is known as a fermented cereal product made traditionally from wheat flour and yoghurt. As a novelty, kefir was used as substitute for yoghurt in tarhana production partially and completely to investigate the effects ... -
Effects of Apple Vinegar Addition on Aerobic Deterioration of Fermented High Moisture Maize Using Infrared Thermography as an Indicator
(MDPI, 2022)This study was carried out to determine the effects of apple vinegar and sodium diacetate addition on the aerobic stability of fermented high moisture maize grain (HMM) silage after opening. In the study, the effect of ... -
The Effects of Inoculant Lactic Acid Bacteria on the Fermentation and Aerobic Stability of Sunflower Silage
(Fac Agriculture Osijek, 2009)This study was carried out to determine the effects of actic acid bacterial inoculant on the fermentation and aerobic stability of sunflower silages. Sunflower was harvested at the milk stage. Inoculant-1174 (Pioneer (R), ... -
The effects of lactic acid bacteria+enzyme mixture silage inoculant on wheat silage
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2008)This study was carried out to determine the effects of a commercial lactic acid bacteria+enzyme inoculants used as silage additive on the fermentation, crude nutritient contents, cell wall fractions and in vitro dry and ... -
The Effects of Wet Brewer's Grain Whole Plant Maize Mixture Silages on Fermentation Characteristics and Nutrient Digestibility in Lambs
(Fac Agriculture Osijek, 2010)This study was carried out to examine some quality characteristics and nutrient digestibility of wet brewers grain with whole plant maize mixture silages. Treatments were wet brewers grain, 25% + 75% whole plant maize ... -
The Effects of Wet Brewers Grain-Whole Plant Sunflower Mixture Silages on Fermentation Characteristics and Nutrient Digestibility in Lambs
(Univ Namik Kemal, 2006)This study was carried out to examine some quality characteristics and nutrient digestibility of wet brewers grain with whole plant sunflower mixture silages. Treatments were wet brewers grain, whole plant sunflower, %50 ... -
Fiziksel zarar görmüş mısırlara laktik asit bakteri ilavesinin mısır silaj fermantasyonu üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırma, hasat öncesi ve hasat sonrası laktik asit bakteri (LAB) inokulantlarının ilavesinin fiziksel zarar görmüş mısır silajlarında fermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkilerini belirlemek ... -
Salamuraya İşlenen Bazı Asma Yapraklarının Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu çalışmada, melezleme ıslahı sonucu elde edilmiş yeni üzüm çeşitlerimizden olan Trakya İlkeren ve Tekirdağ Çekirdeksizi asma yaprakları ile ülkemizde salamura yaprak konusunda önemli çeşitlerden olan Narince ve Yapıncak ... -
Tekirdağ İli Koşullarında I. ve II. Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Mısır Çeşitlerinin Silaj Fermantasyon Özellikleri ve Yem Değerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu çalışma I. ve II. ürün olarak yetiştirilen beş farklı melez mısır çeşidinin (Cargill-955, Pioneer-3167, Ada-9510, Ada-9516, Ada-523) fermantasyon özellikleri, ham besin maddeleri, hücre duvarı içerikleri, in vitro ...