Konu "ayran" için listeleme
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
-
İnsan orjinli probiyotik bakteriler kullanılarak probiyotik ayran üretimi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu arastırmada, geleneksel bir Türk süt içeceği olan ayran normal ayran kültürünün yanında, insan orjinli Lactobacillus rhamnosus IF7, L. paracasei subsp. paracasei IF10, L. fermentum IF 14 ve Lacobacillus fermentum IF ... -
İstanbul ve Tekirdağ piyasasında satılan bazı süt ürünlerinde stabilizatör maddelerin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada, İstanbul ve Tekirdağ piyasasında satışa sunulan ulusal ve yerel firmalara ait süt ürünlerinden sade yoğurt ve ayranlarda, Türk Gıda Kodeksi Fermente Sütler Tebliğine göre kullanımına izin verilmeyen ...