Konu "Bacillus subtilis" için listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
110R anacı üzerine aşılı merlot üzüm çeşidi omcalarına uygulanan farklı biyofungusit ve dozlarının fidan özellikleri üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu çalışma 2014 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Uygulama alanında, Merlot/110R fidanları üzerine farklı dozlarda uygulanan Bacillus subtilis (0, %2, %4, %8) ve Trichoderma harzianum ... -
Asma fidanı üretiminda aşılı çeliklere biyo- ajan uygulamalarının aşıda başarı oranı, fidan randımanı ve kalitesine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışma 2014 yılı bahar döneminde, SO4 anacı üzerine aşılı Merlot ve Chardonnay üzüm çeşitlerinde Trichoderma harzianum (0 g/L, 5 g/L, 10 g/L, 20 g/L), Bacillus subtilis (%0, %2, %4, %8) biyo-ajan dozlarının aşıda başarı, ... -
Organik bağcılıkta syrah üzüm çeşidi fidanlarına farklı dozlarda uygulanan Trichoderma harzianum ve Bacillus subtilis' in tutma ve gelişme üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Bu araştırma 2014 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü uygulama alanında yapılmıştır. 2 yaşlı Syrah/110R üzüm çeşidi fidanlarına farklı dozlarda Trichoderma harzianum 4 doz (5g/L, ... -
Purification of Alkaline Serine Protease From Local Bacillus subtilis M33 by Two Steps: a Novel Organic Solvent and Detergent Tolerant Enzyme
(Gazi Univ, 2019)Alkaline proteases are important from an industrial perspective due to their wide scale applications and obtained from different sources. In this study, an alkaline protease from a newly isolated Bacillus subtilis M33 was ...