Kurum Yazarı "Bozdemir, Merve" İçin Listeleme
-
Bozadan izole edilmiş laktik asit bakterilerinin bazı teknolojik ve fonksiyonel özellikleri
Bozdemir, Merve (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışmada, Trakya Bölgesi Velimeşe Beldesi'nde geleneksel olarak üretilen 5 farklı Bozadan izole edilmiş PZR yöntemi ile tanımlanmış Limosilactobacillus fermentum (M3F), Levilactobacillus brevis (M18F), Leuconostoc ... -
Farklı Hammaddelerden Üretilen Sirkelerin Bazı Fizikokimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri
Bozdemir, Merve; Kamer, Deniz Damla Altan; Akgül, Gönül; Gümüş, Tuncay (Univ Namik Kemal, 2021)In order to examine the effect of raw material, which directly affects the composition and quality of vinegar in the production, some physicochemical properties and bioactive components of vinegars produced from different ... -
Technological and beneficial features of lactic acid bacteria isolated from Boza A cereal-based fermented beverage
Bozdemir, Merve; Gümüş, Tuncay; Kamer, Deniz Damla Altan (Taylor & Francis Inc, 2022)Limosilactobacillus fermentum M3F, Levilactobacillus brevis M18F, Leuconostoc citreum M26F, Lactobacillus pentosus M7F, Lactiplantibacillus plantarum M15F, Leuconostoc lactis M31F, Lactococcus lactis M2F, and Lacticaseibacillus ...