ORCID "49629" için listeleme
-
Bitkisel Ekstrakt Kullanımının Tekirdağ Köftesinin Mikrobiyolojik ve Duysal Özellikleri Üzerine Etkisi
Özen, Funda; Coşkun, Fatma (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu araştırmada, çiğ Tekirdağ köftesi üzerinde biberiye, limon, kekik ve sarımsak ekstraktlarının antimikrobiyal etkisi araştırılmıştır. Analizler numunelerin buzdolabı koşullarında (4°C) muhafazası sırasında yapılmıştır. ... -
Farklı Yöntemler Kullanılarak Üretilen Hardaliyelerin Bazı Özelliklerinde Depolama Sonunda Meydana Gelen Değişmeler
Coşkun, Fatma; Arıcı, Muhammet; Çelikyurt, Gülnaz; Gülcü, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Bu çalışmada Malatya yöresi çeşitlerinden Siyah Üzüm kullanılmıştır. Hardaliye örnekleri geleneksel yöntemle üretilmiş, geleneksel yöntemle üretilip pastörize edilmiş, pastörize edilmiş üzüme kültür(Lactobacillus plantarum) ... -
The Microbiological Quality of FrankfurtersSold in Tekirdag
Coşkun, Fatma; Yılmaz, İsmail; Demirci, Ahmet Şükrü (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)The microbiological quality of meat products is characterized by the presence of aerobes, facultative anaerobes, psychrotrophs and mezophiles which are responsible for spoilage and pathogenic bacteria. Producers should be ... -
Tekirdağ İl Merkezindeki Yufka İmalathanelerinde Satışa Sunulan Böreklik Yufkaların Bazı Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Coşkun, Fatma (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2007)Bu çalışmada Tekirdağ il merkezindeki imalathanelerde satılan böreklik yufkaların mikrobiyolojik özellikleri belirlenmiştir. Çalışmada analiz için 20 adet yufka örneği kullanılmıştır. Yufka örneklerinin toplam mezofil ... -
Tekirdağ Piyasasında Satılan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Özellikleri
Coşkun, Fatma (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2010)Bu çalışmada Tekirdağ piyasasından alınan toz karabiber, kırmızı pul biber, toz kırmızı biber ve toz tarçın örnekleri bazı mikrobiyolojik özellikler bakımından incelenmiştir. Örnekler ambalajlı, ambalajsız, ambalajlı ve ...