ORCID "27542" için listeleme
-
Determination of Some Heavy Metals Level in Kashar Cheese Produced in Thrace Region
Öztürk, B. E.; Kaptan, Binnur; Şimşek, Osman (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)In this research, 50 samples of kashar che ese produced and sold in Trakya (Thrace) region, we re studied for analysis of heavymetalsasLead (Pb), tin(Sn), copper (Cu) and mercury (Hg). Heavy metal contents of samples ... -
The Effect of Environmental Factors on Heavy Metal and Mineral Compositions of Raw Milk and Water Samples
Bıgucu, Ertuğrul; Kaptan, Binnur; Palabıyık, İbrahim; Öksüz, Ömer (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)In this research, the concentrations of essential metals (Mn, Zn, Cr, Cu, Co), toxic metals (Cd, Pb) and some minerals (Al, Ca, K, Na, Fe, Mg) were determined in raw cow's milk and water samples collected from 3 different ... -
Manda Sütü Yağı Konjuge Linoleik Yağ Asitleri Kompozisyonlarının Belirlenmesi
Kaptan, Binnur; Soysal, Mehmet İhsan; Taşan, Murat (Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu araştırmanın amacı, manda sütü yağ asidi bileşiminde bulunan konjuge linoleik asit (KLA) izomer içeriğinin değişimini araştırmaktır. Yağ asitlerinin KLA izomer içeriği, gaz kromatografisi ve Alev İyonizasyon Dedektörü ... -
Manda Sütü Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonlarının Belirlenmesi
Öksüz, Ömer; Bilgin, Bilal; Kaptan, Binnur (Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışmanın amacı, Anadolu manda sütünün yağ asidi kompozisyonunu karakterize etmek ve manda sütü yağ asit profilindeki potansiyel yağ asitleri gruplarını araştırmaktı. Laktasyon döneminde 30 Anadolu manda sütündeki ... -
Prevalence of Listeria spp and L. monocytogenes in Home made Pottery Cheese
Kaptan, Binnur (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)Presence of Listeria spp. and L. monocytogenes in traditional pottery cheeses produced at eight different provinces in Turkey was investigated. A total of 279 samples were surveyed. Apart from L. monocytogenes, L. ivanovii ... -
The Relationship Between Some Physico-Chemical, Microbiological Characteristics and Electrical Conductivity of Milk Stored at Different Temperature
Kaptan, Binnur; Kayışoğlu, Serap; Demirci, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)In this research; electrical conductivity ( EC ), pH, lactic acid and total bacteria content of milk were determined. During the storage period at two different temperatures, pH decreased, but lactic acid content and ...