Yazar "Kayişo?lu, Serap" için listeleme
-
Besin Etiketi Okuma Alışkanlıklarına ve Etiket Okumanın Satın Alma Tercihlerine Cinsiyetin Etkisi: Tekirdağ İli Örneği
Coşkun, Fatma; Kayişo?lu, Serap (2018)Cinsiyetin etiket okuma alışkanlıkları üzerine etkisinin araştırıldığı bu anket çalışması, Tekirdağ ili Süleymanpaşailçesinden seçilmiş 406 tüketici ile yürütülmüştür. Bu çalışma ile tüketicilerin gıda maddeleri satın ... -
Determination of physical and chemical properties of kombucha teas prepared with different herbal teas
Kayişo?lu, Serap; Coşkun, Fatma (Sociedade Brasileira de Ciencia e Tecnologia de Alimentos, SBCTA, 2021)In this research, kombucha tea was prepared using 5 different tea extracts and physicochemical and sensory analyses were made. The tea extracts used are black tea, green tea, sage, linden and mint, respectively. The prepared ... -
Effect of Gender on Fast-Food Consumption Habits of High School and University Students in Tekirdag, Turkey
Kayişo?lu, Serap; İçöz, Aysel (Akademiai Kiado Zrt, 2014)In this research, the effect of gender on fast-food consumption has been studied to determine fast-food consumption habits with a survey given to 900 people including Tekirdag city centre high school students and Namik ... -
Tekirdağ'da Tüketime Sunulan Hamburger ve Piliç Burgerlerin Mikrobiyolojik ve Fizikokimyasal Özellikleri
İçöz, Aysel; Kayişo?lu, Serap (2012)Bu çalışma, Tekirdağ ilinde farklı marketlerde satılan hamburger (5 farklı firma) ve piliç burgerlerin (6 farklı firma) mikrobiyolojik ve fizikokimyasal özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Örnekler fizikokimyasal ... -
Water absorption characteristics of apricot kernels during soaking
Çelen, İlker Hüseyin; Kayişo?lu, Birol; Kayişo?lu, Serap (Wiley, 2008)The aim of this research was to investigate water absorption characteristics of apricot kernels using Peleg's model between temperatures of 20 and 50C. The Peleg constant K-1 decreased from 5.52 x 10(-2) to 1.63 x 10(-2)/h% ...