Yazar "Demirok, Nazan Tokatlı" için listeleme
-
Antioxidant, antimicrobial activities and total flavonoid contents of Cirsium bulgaricum DC. leaf extracts
Karasakal, Ayça; Demirci, Ahmet Şükrü; Demirok, Nazan Tokatlı; Cabi, Evren (Marmara Univ, Fac Pharmacy, 2015)In this study, the antioxidant activities of methanol and acetone extracts of Cirsium bulgaricum DC. (Asteraceae) were evaluated by five antioxidant assays, including phosphomolybdate method, cupric ion reducing capacity ... -
BEBEKLERDEN İZOLE EDİLEN Lactobacillus spp.’nin FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Demirok, Nazan Tokatlı (Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Yaşamın ilk yılında bağırsak sisteminin dengeli kolonizasyonu bağışıklığın bebeklik döneminde kazanılması yönüyle önem arzetmektedir. Laktobasiller, konakçıları için yararlı ve günümüzde potansiyel probiyotik bakteriler ... -
Combined Effect of Ultrasound and Microwave Power in Tangerine Juice Processing: Bioactive Compounds, Amino Acids, Minerals, and Pathogens
Demirok, Nazan Tokatlı; Yıkmış, Seydi (Mdpi, 2022)The inhibition of Escherichia coli ATCC 25922 (E. coli), Staphylococcus aureus ATCC6538 (S. aureus), Salmonella Enteritidis ATCC 13076 (S. Enteritidis), and Listeria monocytogenes DSM12464 (L. monocytogenes) is one of the ... -
Effects of Non-Thermal Treatment on Gilaburu Vinegar (Viburnum opulus L.): Polyphenols, Amino Acid, Antimicrobial, and Anticancer Properties
Erdal, Berna; Yıkmış, Seydi; Demirok, Nazan Tokatlı; Bozgeyik, Esra; Levent, Okan (MDPI, 2022)Simple Summary In this study, traditionally produced vinegar made from gilaburu (C-GV) and thermally pasteurized gilaburu vinegar (P-GV), and (ultrasound-treated gilaburu vinegar (UT-GV) were evaluated. At the same time, ... -
Enstitüler Beslenme ve Diyetetik bölümü öğrencilerinin antropometrik ölçümleri ile akdeniz diyeti ve beslenme alışkanlıkları arasındaki ilişkinin değerlendirilmesi
Torpil, Hilal (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Torpil, H. Enstitüler Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğrencilerinin Antropometrik Ölçümleri İle Akdeniz Diyeti ve Beslenme Alışkanlıkları Arasındaki İlişkinin Değerlendirilmesi, Enstitüler Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ... -
Investigation of antimicrobial and antioxidant activities of essential oils extracted from medicinal plants
Gümüş, Tuncay; Demirci, Ahmet Şükrü; Sonuc, Munteha Nur; Demirok, Nazan Tokatlı; Tulukcu, Eray; Gülcü, Mehmet (M H Schaper Gmbh Co Kg, 2016)Essential oils of eleven plants including anise, hyssop, flos lavandulae, pot marigold, fennel, mint, chamomile petal, clary sage, cilantro, herba lippiae and dill were screened for total phenolic content by the Folin-Ciocalteu ... -
Ortopedi ve travmatoloji servisinde yatan hastalarda beslenme durumunun saptanarak, makromineral alımının beslenmeye bağlı komplikasyonlara ve hastanede yatış süresine etkisinin incelenmesi
Nizam, Beydanur (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)ÖZET Nizam, B. Ortopedi ve Travmatoloji Servisinde Yatan Hastalarda Beslenme Durumunun Saptanarak, Makromineral Alımının Beslenmeye Bağlı Komplikasyonlara ve Hastanede Yatış Süresine Etkisinin İncelenmesi, Enstitüler Sağlık ... -
Probiotic and functional characterization of lactobacillus spp. isolated from infant faeces
Demirok, Nazan Tokatlı; Durak, M. Zeki; Arıcı, Muhammet (Elsevier Science Bv, 2017)[No Abstract Available] -
Protective effects of Acetobacter ghanensis against gliadin toxicity in intestinal epithelial cells with immunoregulatory and gluten-digestive properties
Doğuer, Çaglar; Akalan, Hande; Demirok, Nazan Tokatlı; Erdal, Berna; Mete, Rafet; Bilgen, Türker (Springer Heidelberg, 2022)Purpose The aim of this study was to establish whether Acetobacter ghanensis, the probiotic characteristics of which were evaluated previously, attenuates gliadin-induced toxicity in intestinal epithelial cells with ... -
Ticari Starter Kültür Kullanılmamış Fermente Süt Ürünlerinden İzole Edilen Lactobacillus spp.’nin Fenotipik ve Moleküler İdentifikasyonu ile Bu Bakterilerin Probiyotik Özelliklerinin İnvitro Koşullarda Araştırılması
Demirok, Nazan Tokatlı; Alpaslan, Mehmet (Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Laktik asit bakterileri fermente süt ürünlerinin üretiminde önemli olan Lactobacillus, streptococcus, lactococcus ve leuconostoc olarak adlandırılan fazla sayıda türe sahiptir. Bu yüzden laktik asit bakterilerine ...