Yazar "Yılmaz, İsmail" için listeleme
-
Investigating proximate composition and fatty acid profile of Longissimus dorsi from Anatolian Water Buffaloes (Bubalus bubalis) raised in similar conditions
Geçgel, Ümit; Yılmaz, İsmail; Soysal, Mehmet İhsan; Gürcan, Eser Kemal; Kök, Süleyman (Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2019)The aim of the present study was to compare the proximate analysis and fatty acid profile of water buffalo meats. Samples were taken from three different local meat suppliers in Baklali, Orcunlu, and Nakkas villages, ... -
Investigating the effects of ingredient levels on physical quality properties of cooked hamburger patties using response surface methodology and image processing technology
Velioğlu, Hasan Murat; Duraklı Velioğlu, Serap; Boyacı, İsmail Hakkı; Yılmaz, İsmail; Kurultay, Şefik (Elsevier Sci Ltd, 2010)A three-factor central composite design was adopted to determine the interactive effects of fat (15-30%). water (10-20%) and textured soy protein (3-9%) content on the shrinkage, fat loss and moisture loss of hamburger ... -
Kaplamalı Tavuk Eti Ürünlerinin (Cordon Bleu, Nugget Ve Schnitzel) Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Yılmaz, İsmail; Yılmaz, Bilal (Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Tavuk eti sığır ve koyun etine oranla besin maddelerince daha zengindir. İçerdikleri protein miktarı kırmızı ete oranla daha fazladır. Tavuk eti insan beslenmesi için gerekli olan bütün esansiyel aminoasitleri içermektedir, ... -
Kırsalda geleneksel gıda üretiminde kadınların örgütlenme yaklaşımları
Amaç: Bu çalışmada kırsal alanda geleneksel gıda üretenkadınların örgütlenme yaklaşımları Trakya Bölgesiörneğinde araştırılmıştır.Yöntem ve Bulgular: Çalışmada, Trakya Bölgesi (Edirne,Kırklareli, Tekirdağ) illerinin ... -
Kırsalda Kadının Geleneksel Gıda Üretimi ve Pazarlama İstekliliği
Özdemir, Gülen; Yılmaz, Emine; Unakıtan, Gökhan; Yılmaz, İsmail; Keskin, Gülşen (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada Trakya Bölgesinde, geleneksel gıda üretimi konusunda özellikle çiftçi ailelerinde kadınların aktif çalışmalarının sağlanmasında geleneksel gıda üretim ve pazarlama istekleri araştırılmıştır. Araştırma sonucunda ... -
Manda etinin fiziksel ve kimyasal özellikleri
Baran, Birce (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Manda etinin fiziksel ve kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışma; 214-377.40 kg karkas ağırlığında olan, 13'ü (%65) dişi, 7'si (%35) erkek olmak üzere 20 adet Anadolu mandası üzerinde gerçekleştirilmiştir. ... -
The Microbiological Quality of FrankfurtersSold in Tekirdag
Coşkun, Fatma; Yılmaz, İsmail; Demirci, Ahmet Şükrü (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2015)The microbiological quality of meat products is characterized by the presence of aerobes, facultative anaerobes, psychrotrophs and mezophiles which are responsible for spoilage and pathogenic bacteria. Producers should be ... -
Patates ve mısır nişastalarının farklı oranlarda karışımlarının jelly üretimi üzerindeki tekstür ve duyusal özelliklerinin araştırılması
Top, Cengiz (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Günümüzde artan toplum bilinci, mevcut ürünlerin içeriğini sorgulamak veya ne kullanılarak üretildiğini bilmek gerek dini gerek ise sağlık yönünden sonuçlarının araştırılmasına neden olmuştur. Özellikle son yıllarda vegan ... -
Physicochemical and sensory characteristics of traditional Kirklareli meatballs with added cowpea (Vigna unguiculata) flour
Kahraman, Esra; Dağlioğlu, Orhan; Yılmaz, İsmail (Springernature, 2023)The effects of cowpea (Vigna unguiculata) flour on some physical, chemical, textural and sensory properties of Kirklareli meatballs were investigated. For this purpose, cowpea flour was added to the traditional Kirklareli ... -
Pirinç Kepeği Yağlarının Fiziko-Kimyasal Özellikleri ve Oksidatif Stabilitelerinin Belirlenmesi
Geçgel, Ümit; Dağlıoğlu, Orhan; Yılmaz, İsmail; Arıcı, Muhammet; Güner, Kadir Gürbüz; Apaydın, Demet; Dülger, Gizem Çağla; Ay, Onur; Ersöz, Berna; Çotra, Yosun; Taşan, Murat (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2017)Bu çalışmada; stabilizasyon işleminin pirinç kepeği yağının fizikokimyasal özelliklerine ve yağ asidi bileşimine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. İki farklı pirinç kepeği çeşidi (Osmancık ve Opela); mikrodalga, etüv ... -
A research on determination of quality characteristics of chicken burgers produced with transglutaminase supplementation
Uran, Harun; Yılmaz, İsmail (Soc Brasileira Ciencia Tecnologia Alimentos, 2018)Transglutaminases are enzymes that catalyze the cross-linking between peptides or proteins. They play an important role in heat stability, gel-formation capability, water-holding capacity, emulsification and nutritional ... -
Soğuk Pres Yağlar İlave Edilerek Üretilen Fermente Sucukların Fizikokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
Geçgel, Ümit; Yılmaz, İsmail; Ay, Ayşenur; Apaydın, Demet; Dülger, Gizem Çağla (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2016)İnsan yaşamında sağlıklı beslenmenin önemi, yiyeceklerin hastalıkları önlemesi, iyileştirmesi ve sağlık üzerindeki olumlu etkilerinin ortaya çıkarmasıyla artmıştır. Sucuk; Türkiye’de fermente et ürünü denildiğinde ilk ... -
Some Heavy Metal Contents of Chicken Meat, Liver, Heart, Veal Liver and Lamb Kidney Sold in Tekirdag, Turkey
Yılmaz, İsmail; Geçgel, Ümit (Scibulcom Ltd, 2011)Meat and offals are important for nutrient in many parts of the world because they provide the well-known trace element contents. Some of them are essential elements in human diet because it is involved in several metabolic ... -
Transglutaminaz enziminin tavuk köftesinin kalite özelliklerine etkisi
Uran, Harun; Aksu, Filiz; Yılmaz, İsmail; Durak, M. Zeki (2013)Transglutaminaz enzimi katılarak işlenmiş gıdaların, başta tekstür olmak üzere çeşitli kalite özelliklerinde gelişmeler olduğu farklı kaynaklarda belirtilmektedir. Bu çalışmada, tavuk göğüs etinden köfte üretimi yapılmıştır. ... -
Women Manufacturing Traditional Food in Rural Areas and Their Opinions on Food Safety
Özdemir, Gülen; Yılmaz, Emine; Unakıtan, Gökhan; Yılmaz, İsmail; Keskin, Gülşen (Parlar Scientific Publications (P S P), 2020)This study examines women's view and opinions on food safety, namely the women who manufacture traditional food in the rural Thrace Region. The main aim of this study is to review the opinions of women on food safety in ...