Yazar "Kök, Demir" için listeleme
-
Farklı Salisilik Asit Dozlarının Asma Anaçlarının Tuzluluğa Dayanımı Üzerine Etkileri
Kök, Demir (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Salisilik asit bitkilerin büyüme ve gelişmelerini etkileyen birçok metabolik ve fizyolojik olay üzerinde etkili olan içsel bir bitki büyüme düzenleyicidir. Bu çalışmada, değişik dozlarda hazırlanan salisilik asidin (0, ... -
Farklı zamanlarda ve dozlarda yapraktan uygulanan deniz yosununun cabernet sauvignon üzüm çeşidinin fitokimyasal özellikleri üzerine etkileri
Koç, Merve (Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Özet Bu araştırma 2018 yılı gelişme döneminde Tekirdağ ili merkezine bağlı Karaevli mahallesinde yer alan bir üretici bağında (41°01' 06.39'' kuzey enlem ve 27°40' 24.78'' doğu boylam derecelerinde, deniz seviyesinden 57 ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Asmalardan (Vitis Spp.) Toplanan Genetik Materyallerde Fitokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
Kök, Demir; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Bal, Erdinç; Alço, Tezcan; Candar, Serkan; Yaşasın, A.Semih (Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Trakya bölgesinde yer alan Ganos Dağları doğal florası eski ve köklü bir bağcılık kültürüne sahip olup, burası doğal melezlerin yayılım alanıdır. Bu araştırma 2014 yılı vejetasyon döneminde Türkiye’nin Trakya bölgesi Ganos ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmalarından (Vitis Vinifera L.) Toplanan Genetik Materyallerde Fitokimyasal Özelliklerin Belirlenmesi
Kök, Demir; Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Bal, Erdinç; Alço, Tezcan; Candar, Serkan; Yaşasın, A.Semih (Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışma 2014 yılı vejetasyon döneminde Trakya Bölgesinin Ganos Dağları mevkiinde önceden meyve taşıdıkları tespit edilmiş omcalarda (40° 53’ K ile 27° 26’ D ve 40° 35’ K ile 27° 00’ D koordinatları arasından) ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmalarının (Vitis vinifera L.) Moleküler ve Ampelografik Karakterizasyonu
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Şahin, Nihan; Sağır, Fatma Seren; Kök, Demir; Ergönül, Onur; Uysal, Tamer; Özalp, Zeliha Orhan (Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışma, Trakya Bölgesi Ganos (Işıklar) Dağları doğal florasına adapte olmuş ve varlığını sürdüren Vitis vinifera L. asma formlarına ait popülasyonların moleküler ve morfolojik karakterizasyonlarının belirlenmesi ... -
Ganos Dağları Doğal Florasında Bulunan Kültür Asmasına (Vitis Vinifera L.) Ait Genetik Materyallerin Toplanması Ve Dna İzolasyonlarının Yapılması
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Kök, Demir; Uysal, Tamer; Orhan Özalp, Zeliha; Işın, M.Akif (Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Ganos Dağları Trakya’nın güneyinde 40° 35’ ve 40° 52’ K ile 26° 58’ ve 27° 27’ D arasında yer almaktadır. Kuzeydoğu - Güneybatı yönünde uzanmaktadır. Tekir Dağları’nın 945m rakım ile en yüksek yeridir. 2014 yılı vejetasyon ... -
Ganos Dağları Doğal Florasından Toplanan Kültür Asması (Vitis Vinifera L.) Genetik Materyallerinin Moleküler Karakterizasyonunun Yapılması
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kök, Demir; Uysal, Tamer; Özalp, Zeliha (Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu proje, Trakya Bölgesi Ganos (Işıklar) Dağları doğal florasına adapte olmuş ve varlığını sürdüren Vitis vinifera L. asma formlarına ait popülasyonların tespiti ve bunlardan elde edilen materyallerin moleküler markörler ... -
Ganos Dağlarında doğal olarak bulunan asmalara (Vitis spp.) ait genetik materyallerin toplanması ve DNA izolasyonlarının yapılması
Korkutal, İlknur; Bahar, Elman; Kök, Demir; Şahin, Nihan; Uysal, Tamer; Orhan Özalp, Zeliha; Işın, M. Akif (2018)Ganos Dağları Trakya’nın güneyinde 40° 35’ ve 40° 52’ K ile 26° 58’ ve 27° 27’ D arasındayer almaktadır. Kuzeydoğu-Güneybatı yönünde uzanmaktadır. Tekir Dağları’nın 945 m rakımile en yüksek yeridir. 2014 yılı vejetasyon ... -
Grape Growth, Anthocyanin and Phenolic Compounds Content of Early Ripening Cv. Cardinal Table Grape (V-vinifera L.) as Affected by Various Doses of Foliar Biostimulant Applications with Gibberellic Acid
Kök, Demir (Springer, 2018)Uneven skin coloration of early ripening table grapes is characterized by a lack of coloring berries within a cluster and the failure of some berries to develop color even with an uncertain delay of harvest. Biostimulants ... -
Hidroponik kültür ve fidanlık koşullarında yetiştirilen aşılı asma fidanlarının karbonhidrat ve azot içerikleri ile bağdaki tutma performansları üzerine araştırmalar
Bahar, Elman; Korkutal, İlknur; Kök, Demir (2008)Bu çalışma hidroponik sistem ve arazi koşullarında üretilen fidanların bünyelerindeki karbonhidrat ve azot oranlarıyla ilişkili olarak bağ kurulacak yere dikim sonrası tutma oranları ve performanslarını araştırmak amacıyla ... -
Improving of callus formation in 'Syrah'/'110R' combination by 5-chlorosalicylic acid and thidiazuron treatments
Kök, Demir (International Society for Horticultural Science, 2020)Present study was performed to determine effects of two different chemicals on grafting parameters of Syrah/110R combination. For this aim, it was utilized from four doses (0, 1, 2 and 4 mM) of 5-chlorosalicylic acid (5-CSA) ... -
The Influences of Different Seaweed Doses on Table Quality Characteristics of Cv. Trakya Ilkeren (Vitis Vinifera L.)
Kök, Demir; Bal, Erdinç; Çelik, Salih; Özer, Cengiz; Karauz, A. (Scientific Issues Natl Centre Agrarian Sciences, 2010)Trakya Ilkeren is an early maturing table grape cultivar for some regions of Turkey. Sometimes, quality characteristics of early maturing of table grapes, which is desired by grower can't adequately occur. Recently, seaweed ... -
The influences of different seaweed doses on table quality characteristics of cv. trakya ilkeren (vitis vinifera l.)
Kök, Demir; Bal, Erdinç; Çelik, Salih; Özer, Cengiz; Karauz, A. (2010)Trakya Ilkeren is an early maturing table grape cultivar for some regions of Turkey. Sometimes, quality characteristics of early maturing of table grapes, which is desired by grower can't adequately occur. Recently, seaweed ... -
Influences of pre- and post-veraison cluster thinning treatments on grape composition variables and monoterpene levels of Vitis vinifera L. cv. Sauvignon Blanc
Kök, Demir (Wfl Publ, 2011)Grape composition plays important role for wine grapes in terms of wine grape quality. Besides, monoterpenes are a chemical class of compounds present in many highly aromatic Vitis vinifera L. cultivars belonging to Muscat ... -
Influences of various canopy management techniques on wine grape quality of V. vinifera L. cv. Kalecik Karasi
Kök, Demir; Bal, Erdinç; Çelik, Salih (2013)This experiment was carried out to improve wine grape quality of cv. Kalecik Karasi by means of different canopy management techniques such as control (C), cluster thinning (CT), hedging (H), pro-calcium (ProCa), hedging ... -
Involvement of peroxidase activity in various sensitivity to gamma irradiation in scions of Cabernet Sauvignon and Merlot cvs (Vitis vitufera L.)
Kök, Demir (Wfl Publ, 2011)Peroxidase (POD) is an enzyme detected in large quantities throughout plant cells. Under the various abiotic stress conditions such as treatments of cadmium (Cd), copper (Cu), manganese (Mn), gaseous fluoride (F), sulfur ... -
Kozak Siyahı Üzüm Çeşidi Üzerine Hasat Sonrası Bazı Uygulamaların Etkisi
Bal, Erdinç; Kök, Demir; Çelik, Salih (Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Bu araştırmada, Kozak Siyahı üzüm çeşidinde etanol, mentol ve thymol uygulamalarının soğukta muhafaza sürecinde etkinliğini belirlemek için kalite değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla, etanol uygulamasında salkımlar %40 ... -
Leaf Removal Treatments Combined with Kaolin Particle Film Technique from Different Directions of Grapevine's Canopy Affect the Composition of Phytochemicals of cv. Muscat Hamburg (V-Vinifera L.)
Kök, Demir; Bal, Erdinç (Springer, 2018)In some viticulture regions of the world, high temperature and irradiance can negatively affect the grapevine growth and grape quality. Particle film technology is a remarkable tool, leading to decrease in environmental ... -
Manipulating Anthocyanin Accumulation and Phenolic Compounds Profile of cv. Trakya Ilkeren Table Grape (V. vinifera L.) by Using Foliar Biostimulant and Abscisic Acid Applications
Kök, Demir (Springer Science and Business Media Deutschland GmbH, 2021)Low grape quality in early maturing table grape cultivars is a common problem, which reduces production efficiency. Despite the fact that there are numerous measures to be taken, foliar applications of different substances ...