Başlık için listeleme
Toplam kayıt 11501, listelenen: 6157-6176
-
Kanatlı eti (hindi eti ve tavuk eti) ve kırmızı et karışımı ile elde edilen köftelerin kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada kanatlı eti ( hindi eti ve tavuk eti) ve kırmızı et karışımı ile hazırlanmış farklı köfte formülasyonlarının, köftenin kalite özellikleri üzerine etkileri incelenmiş ve sonuçlar tartışılmıştır. Araştırmada 7 ... -
Kanatlı yemlerinde benzo(a)piren düzeylerinin araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu çalışma, kanatlı yemlerinde bulunma olasılığı yüksek olan polisiklik aromatik hidrokarbon (PAH) bileşiklerinin en tehlikelisi ve göstergesi kabul edilen benzo(a)piren (BaP) bileşiğinin, yemlerde bulunup-bulunmama ve ... -
KANCALI DOKUMA TEZGÂHLARINDA ATKI TELEFİNİN AZALTILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Kancalı Dokuma Tezgâhlarında Atkı Telefinin Azaltılması Projesi, mekiksiz dokuma makinelerinin atkı telefini azaltmaya yönelik bir çalışmadır. Dokuma işletmesinde bulunan farklı özellikteki kancalı dokuma tezgahlarında ... -
Kangal Irkı Köpeklerde Fenol Kırmızısı Pamuk İpliği Testi (FKPT) Kullanılarak Fizyolojik Aköz Gözyaşı Üretim Miktarının Belirlenmesi
(2019)Prekorneal gözyaşı filmi (PGF), lakrimal fonksiyonel ünitenin önemli parçalarından biridir. Evcil hayvanlarda aköz gözyaşı üretim miktarının ölçümünde Schirmer gözyaşı testi (SGT) ile fenol kırmızısı pamuk ipliği testi ... -
Kanola (Brassica napus L.) bitkisinin beslenme ve bazı ağır metal içeriklerinin araştırılması: Süleymanpaşa ilçesi örneği
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Birim alandan en yüksek verimi almak için konvansiyonel tarım yapılmaktadır. Bilinçsiz gübreleme ile birlikte kirlilik gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu durum tarım alanlarının değerlendirilmesinin yapılıp doğru ... -
Kanola Bitkisinin Parçalanmaya Yönelik Bazı Mekanik Özelliklerinin Belirlenmesi
(2015)Kanola tarımında sapların tarladan uzaklaştırılması veya parçalanması hasat esnasında karşılaşılan önemli problemlerden biridir. Bu çalışmada kanola bitkisinin hasadına yönelik kesme ve eğilme dayanımı belirlenmiştir. Bu ... -
Kanola Hasadında Kullanılan Tablanın Hasat Kayıpları Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Son yıllarda Kırklareli ilinde kanola üretimi hızla artmaya başlamıştır. Mevcut durumda 33.550 da’lık alanda üretim yapılmaktadır. Kanola hasadı biçerdöverle yapılmasına rağmen yöre için yeni bir bitki olmasından dolayı ... -
Kanola sapından yavaş piroliz yöntemiyle odun sirkesi elde edilmesi ve bazı fungusların gelişimini önlemek amacıyla kullanımı
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2023)Bu tezde; biyokömür ve piroliz sıvısı elde etmek için, laboratuvar tipi sabit yataklı bir piroliz sistemi tasarlanmış ve imal edilmiştir. Hammadde olarak kanola sapı seçilmiştir. Yapılan ön denemeler dikkate alınarak ... -
Kanolanın hasat mekanizasyonu ve hasat kayıplarının saptanması üzerine bir araştırma
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Son yıllarda Kırklareli ilinde kanola üretimi hızla artmaya başlamıştır. Mevcut durumda 28 000 da’lık alanda üretim yapılmaktadır. Kanola hasadı biçerdöverle yapılmasına rağmen yöre için yeni bir bitki olmasından dolayı ... -
Kanserin Ayırt Edici Özelliklerinde Kodlanmayan RNA'ların Rolü: Güncel Bir Bakış
(2020)Kanser, genomda meydana gelen bir seri bozukluklar sonucu ortaya çıkan ciddi bir genetik hastalıktır. Yüksek verimli yeni nesil dizileme teknolojilerinin geliştirilmesi ve büyük ölçekli projelerin verilerinin yayınlanması ... -
Kantil regresyon ve kantil sinir ağlarının karşılaştırılması
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Regresyon analizi, değişkenler arasındaki ilişkiyi incelemek için kullanılan istatistiksel bir modelleme yöntemidir. Bu yöntemde, açıklayıcı değişkenlerin değerlerine bağlı olarak yanıt değişkenin ortalaması tahmin edilmeye ... -
Kanıtsallık ulamının Türkçe ve Fransızca karşıtsal bir incelemesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Dilbilgisi ulamları içinde yer alan kanıtsallığın Fransızcada tipolojik ve semantik görünümünü karşıtsal bir yaklaşımla incelemeyi amaçlayan bu çalışmada, Türkçede zorunlu olarak gramatikalleşmiş bir biçimle işaretlenen ... -
Kapalı Alanlarda Kullanılan Bazı Hasat Sonrası Tarım Makinalarının Gürültü Haritalarının İncelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2012)Ülkemizde tarımsal makina ve ekipmanların, gürültü düzeylerinin belirlenmesi çalışmaları, genelde açık alanlarda çalıştırılan tarım makinalarıyla ilgili yapılmış, gürültü düzeyinin belirlenmesi ve alınması gereken önlemler ... -
Kapalı Mekanlarda Sigara İçme Yasağı ve Üniversite Öğrencilerinin Sigara İçme Alışkanlıkları Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, Tıp Fakültesi, 2014)Amaç Üniversite öğrencilerinin sigara içme alışkanlıklarının ve uygulanmakta olan kapalı alanlarda sigara içilmesini yasaklayan yasanın üniversite öğrencilerinin sigara içme alışkanlıkları üzerindeki etkisinin belirlenmesi. ... -
Kapasitif algılama devreleri ve bazı uygulamaları
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bilgi ve kontrol sistemlerinin dünyadaki hızlı gelişiminin karakteristik bir özelliği, yaşamın tüm alanlarında çeşitli fiziksel niceliklerin algılayıcılarının(sensörlerinin) giderek yaygınlaşmasıdır. Sensörler endüstriyel ... -
Kaplama tekstil yüzeylerinin elektro manyetik kalkanlama performansının araştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2013)Yapılan bu tez çalışmasında, günlük hayatta sıklıkla kullanılan cep telefonları, bilgisayarlar, mikrodalga fırınlar, televizyonlar, klimalar, fotokopi makineleri, baz istasyonları, elektronik haberleşme ağları, radyo ve ... -
Kaplamalı Tavuk Eti Ürünlerinin (Cordon Bleu, Nugget Ve Schnitzel) Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Tavuk eti sığır ve koyun etine oranla besin maddelerince daha zengindir. İçerdikleri protein miktarı kırmızı ete oranla daha fazladır. Tavuk eti insan beslenmesi için gerekli olan bütün esansiyel aminoasitleri içermektedir, ... -
Kaplamalı ürünlerde (nuget, schnitzel, cordon bleu) raf ömrü boyunca mikrobiyolojik, kimyasal ve duyusal özelliklerin incelenmesi üzerine bir araştırma
(2007)Bu arastırmada modifiye atmosferde paketlenen, 2±2 °C’de muhafaza edilen; 2 farklı formülasyonda, koruyuculu ve koruyucu ilave edilmeden hazırlanan nuget, schnitzel ve cordon bleu kaplamalı ürünlerinde; raf ömrü boyunca ...