Başlık için listeleme
Toplam kayıt 11501, listelenen: 4345-4364
-
Farklı bölgelerden alınan kumquat (fortunella japonica) meyvelerinin bazı özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Kumquat, taze olarak tüketilebilen bir meyve olmasının yanında, şekerleme ve marmelat gibi ürünlere işlenerek, kabuk kısmından elde edilen uçucu yağlar ve biyoaktif bileşen içerikleriyle gıda endüstrisinde değerlendirilmektedir. ... -
Farklı coğrafik kökenli eski ve yeni tescil edilmiş ekmeklik buğday çeşitlerinin ( triticum aestivum l.) trakya bölgesinde tane verimi ve kalite özellikleri bakımından performanslarının belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Metropolitenleşme sürecinde kentlerin dönüşümünün en belirgin özelliği artan yerleşim alanlarıdır. İstanbul metropoliten kentinde son yıllarda görülen kentleşmenin hızlanması, kentin yayılma ihtiyacını doğurmuştur. Kentsel ... -
Farklı depolama süresi ve koşullarında çemen (Trigonella foenum-graecum), kişniş (Coriandrum sativum) ve kekik (Thymus vulgaris) uçucu yağlarının tam yağlı soya, soya ve ayçiçeği tohum küspelerinin mikrobiyolojisi üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Çalışma, 1 ve 2 ay süreyle oda koşullarında depolanan soya fasulyesi küspesi ve ayçiçeği tohumu küspesine ilave edilen çemen (Trigonella foenum-graecum), kişniş (Coriandrum sativum) ve kekik (Thymus vulgaris) ekstraktlarının ... -
Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011)Yürütülen bu çalışmada, farklı depolama süresi ve sıcaklıklarının hayvan beslemede kullanılan soya küspesi ve balık ununun bazı özellikleri üzerindeki etkileri mikrobiyolojik ve mikroskopik yöntemlerle belirlenmiştir. ... -
Farklı domuz pıtrağı (Xanthium strumarium L.) yoğunluklarının ayçiçeği verimi ve verim unsurları üzerine etkileri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu araştırmada domuz pıtrağının farklı yoğunluklarının, ayçiçeği bitkisinin tabla çapı, sap çapı, bitki boyu, bin dane ağırlığı, bitki başına dane verimi, parsel verimi, dekara dane verimi, danede yağ oranı, danede protein ... -
Farklı dozda tuz içeren sulama sularının bazı sebze fidelerinin gelişimi üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Çalışmada önemli ölçüde üretimi yapılan ve yine en yaygın tüketim alanlarına sahip dört farklı tür olan Domates (Lycopersicon esculentum), Biber (Capsicum annum), Karpuz (Citrullus lanatus) ve Brokoli (Brassica oleracea ... -
Farklı dozlarda çinko uygulamasının damla sulama ile yetiştirilen çeltik (Oryzasativa L.) bitkisinin beslenmesi ve verimi üzerine etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2022)Günümüz koşullarında yapılan tarımsal faaliyetlerin önünde birçok engeller bulunmaktadır. Bunlardan biri de son zamanlardaki iklim değişikliğinin sonucu olarak tarımsal ürünlerden birim alandan alınan verimin ciddi anlamda ... -
Farklı Dozlarda Putresin ve İndol-3-Bütirik Asidin Birlikte Uygulamalarının Cabernet Franc/5bb Aşı Kombinasyonunda Kallus Gelişimi Üzerine Etkileri
(2018)Bu araştırma, 2013 yılında Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümüne ait olanaşı ünitesinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, putresin (PUT; 0, 2.5, 5 ve 10 mM) ve indol–3–asetikasidin (IBA; 0 ppm ... -
Farklı dozlarda uygulanan gama ışınlarının yer fıstığı (Arachis hypogaea L.) yağının kalite özelliklerine etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2023)Bu çalışmada yağlık tip yer fıstığı çeşidi kullanılmıştır. Yer fıstıkları 2021 yılı Mayıs ayının ilk yarısında Edirne ili Meriç ilçesi Alibeyköy tarım arazisinde yetiştirilmiş olup, Eylül ayının ikinci yarısında hasat ... -
Farklı Dozlarda Vermikompost Uygulamalarının Buğday (Triticum Vulgaris L.) Bitkisinin Beslenme Durumu Üzerine Etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Vermicompost is an organic material that is received after a process of digestion some kinds of wastes (harvest, kitchen, manure etc.) by earthworms. It has an extensive usage in agriculture such as soil conditioner, source ... -
Farklı dozlarda vermikompost ve kompost uygulamalarının terenin (Lepidium sativum L.) beslenmesi üzerindeki etkilerinin bitki analizleri ile karşılaştırılması
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2023)Bu çalışma kontrollü sera koşullarında tesadüf parselleri deneme desenine göre, 2500 gr'lık saksılarda yürütülmüş olup, iki farklı organik gübre [vermikompost (VC) ve inek gübresi (kompost, CM)] %0 (kontrol), %1, %5, %3, ... -
Farklı dönemde uygulanan bitki gelişme düzenleyicilerinin ekmeklik buğdayda verim ve kalite üzerine etkisi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Çalışma NKÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü deneme alanında 2019 -2020 yılı yetiştirme sezonunda yürütülmüştür. Çalışmada farklı olgunlaşma grubunda yer alan Golia, Lider ve Rebelde çeşitleri kullanılmıştır. Üç ... -
Farklı dönemlerde derimi yapılan hosui asya armut (Pyrus pyrifolia) çeşidinin soğukta muhafaza performansının belirlenmesi
(2018)Bu çalışma ile farklı olgunluk aşamalarında derimiyapılan Hosui Asya Armut (Pyrus pyrifolia) çeşidimeyvelerinin 0-1 °C sıcaklık ve %90±5 oransal nemkoşullarında 3 ay süreyle depolanarak bazı fizikselve biyokimyasal kalite ... -
Farklı dönemlerde ıslah edilmiş ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşitlerinin translokasyon kapasiteleri ile ilişkili morfolojik ve fizyolojik seleksiyon parametrelerinin incelenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2021)Bu çalışma, farklı dönemlerde ıslah edilmiş ekmeklik buğday çeşitlerinin (1990 yılı öncesi-Bezostaja-I, Kırkpınar-79, Kate A1; 1990-2000 yılları arası-Pehlivan, Prostor, Momtchill; 2000 yılı sonrası-Esperia, Rumeli, NKÜ ... -
Farklı düzeydeki eğitim kurumlarında atık yönetimi ve geri dönüşüm faaliyetlerinin incelenmesi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2023)Bu çalışmada, İstanbul ilinde dört farklı seviyeden (lise, ortaokul, ilkokul ve anaokulu) seçilen okulların atık üretim miktarları ve kompozisyonları yerinde ölçülerek incelenmiş ve bu eğitim kurumlarındaki öğrencilerin ... -
Farklı Düzeylerde Laktik Asit Bakterileri ile Enzim İlavesinin Yaş Bira Posası Silajlarında Fermantasyon, Aerobik Stabilite ve in vitro Sindirim Üzerine Etkileri
(Kastamonu Univ, Orman Fak, 2018)This study was carried out to determine the effect of lactic acid bacteria+enzyme (LAB+E) mixture inoculants on the fermentation, aerobic stability, and in vitro organic matter digestibility (IVOMD) of wet brewers grain ... -
Farklı düzeylerdeki zeolitin ve iki farklı yağ kaynağının saha koşullarındaki yaşlı yumurta tavuklarında performans, yumurta kabuk kalitesi ve yumurta kolesterolü üzerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Yapılan bu çalısma, farklı düzeylerdeki zeolitin ve iki farklı yag kaynagının saha kosullarındaki yaslı yumurta tavuklarında performans, yumurta kabuk kalitesi ve yumurta kolesterolü üzerine etkisini incelemek amacıyla ... -
Farklı Eğimdeki Konum ve Anaçlara Sahip Bağda Salkım Seyreltmenin; Salkım Özellikleri ve Verime Etkisi
(2022)Bu çalışma 2019-2020 ve 2020-2021 vejetasyon periyotlarında iki yıl süreyle Tekirdağ ili Şarköy ilçesi sınırları içinde yer alan üretici bağında yürütülmüştür. Deneme alanı 40° 39' 12.00" K ve 27° 03' 20.00" D koordinatları ... -
Farklı ekim normlarının aspir bitkisinin (Carthamus tinctorius l. ) verim ve bazı kalite özelliklerine etkisi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2018)Bu araştırma 2018 yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri araştırma/deneme arazisinde yürütülmüştür. Deneme ‘Tesadüf Bloklarında Bölünmüş Parseller Deneme Deseni’ne göre 3 tekrarlamalı ... -
Farklı Ekim Zamanlarında Yetiştirilen ve Sebze olarak Tüketimi Önerilen Kanola Yeşilliklerinde (Brassica nap us L.) C Vitamini, Ham Protein ve Mineral Madde İçeriklerinin Belirlenmesi
(2014)Bu araştırma, 2010-2011 yılı sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde UV katkılı PE ile örtülmüş ısıtmasız yüksek tünelde yetiştirilen sebze olarak değerlendirilebilecek kanola yeşilliklerin (Brassica napus L.)de; C vitamini, ham ...