Bölüm "Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü" için listeleme
Toplam kayıt 304, listelenen: 301-304
-
Xanthan Gum Production of Xanthomonas spp. Isolated from Different Plants
(Korean Society Food Science & Technology-Kosfost, 2010)Xanthan gum were produced from the following Xanthomonas strains; standard strain Xanthomonas campestris NRRL B-1459 and isolated strains Xanthomonas arbicola pv. juglandis, Xanthomonas axonopodis pv. vesicatoria, Xanthomonas ... -
Xanthan Gum Production under Different Operational Conditions by Xanthomonas axonopodis pv vesicatoria Isolated from Pepper Plant
(Korean Society Food Science & Technology-Kosfost, 2011)The influence of operational conditions (pH, stirrer speed, and temperature) used in the process of xanthan production by Xanthomonas axonopodis pv vesicatoria (XCVA3-1) isolated from pepper plant were evaluated through ... -
Yazılı, Görsel ve Sosyal Medyada Gıda İle İlgili Bilgi Kirliliğinin Halkın Gıda Tercihi Üzerine Etkileri
(2019)Teknolojinin gelişmesi, sanayileşme, eğitim düzeyinin, ekonomik ve sosyal refahın artması insanların gıdalarave sağlıklı beslenmeye olan ilgisini arttırmıştır. Ancak doğru ve yeterli bilgi sahibi olmayan kişilerce yapılanyanlış ... -
Yield and rheological properties of exopolysaccharide from a local isolate: Xanthomonas axonopodis pv. vesicatoria
(Univ Catolica De Valparaiso, 2017)Background: The aim of the present study was to evaluate gum productivity of a local strain, Xanthomonas axonopodis pv. vesicatoria, isolated from pepper plant, and its rheological behavior for the first time compared to ...