Bölüm "Fakülteler, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü" için listeleme
Toplam kayıt 304, listelenen: 181-200
-
Isolation, Identification and Determination of Saccharomyces cerevisiae Yeast Species from TheWines Made by Spontaneous Fermentation Using Papazkarasi Grapes from Thrace Region
(Univ Namik Kemal, 2023)Especially in large-scale commercial wine production, fermentation is usually carried out by using the species of Saccharomyces cerevisiae yeast cultures. Standard wine yeast starter cultures are brought from abroad and ... -
Isolation, Identification of Heat Resistant Moulds in Margarine and Determination of Their Heat Resistance
(Univ Namik Kemal, 2006)In this study, moulds that cause problems in a margarine production plant which is located in Trakya region have been isolated and identified. In addition to, their heat resistance and lipolytic activity were studied. For ... -
İnülin İçerikli Jelly Tipi Yumuşak Şekerleme Üretimi ve Bileşen Optimizasyonu
(2019)Tüketicilerin daha kaliteli bir yaşam için sağlıklı ürünlere yöneliminin artması ile birlikte fonksiyonel gıdalara olantalep de artış göstermiştir. Bu sebeple, gıda sektöründe çeşitli ürünlerin formülasyonlarında yenilik ... -
İstanbul'da vitamin kullanım alışkanlıkları ve bu alışkanlıkları etkileyen faktörler üzerine bir araştırma
(Marmara Univ, Fac Pharmacy, 2010)Bu araştırmada İstanbul'da 4 farklı sosyo-kültürel grubu temsil eden 1000 kişilik denek grubunun vitamin kullanım alışkanlıkları ve tercihlerini etkileyen faktörlerin belirlenmesine çalışıldı. Araştırmaya katılan denekler ... -
Kaplamalı Tavuk Eti Ürünlerinin (Cordon Bleu, Nugget Ve Schnitzel) Fiziksel, Kimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Tavuk eti sığır ve koyun etine oranla besin maddelerince daha zengindir. İçerdikleri protein miktarı kırmızı ete oranla daha fazladır. Tavuk eti insan beslenmesi için gerekli olan bütün esansiyel aminoasitleri içermektedir, ... -
Kefir İlavesinin Yonca Silajlarının Fermantasyon Özellikleri ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri
(2020)Bu araştırmada, farklı dozlarda kefir ilavesinin yonca silajlarındafermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkileriaraştırılmıştır. Katkı maddelerinin ilavesinden sonra, yaklaşık 500 görnek plastik torbalara ... -
KEFİR İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ TARHANA ÜRETİMİ
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada, geleneksel tahıl esaslı fermente bir gıda olan tarhananın, besleyici özelliği ve sağlığa faydası yüksek probiyotik karakterde birçok bakteri ve mayayı bünyesinde bulundurun kefir ile zenginleştirilmesi ve ... -
KENGER SAKIZININ DOĞAL SAKIZ MAYASI OLARAK TİCARİ SAKIZ ÜRETİMİNDE KULLANILMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu araştırmada doğal yollarla elde edilen kenger sakızının cevap yüzey yöntemi kullanarak yumuşatılıp ticari tüketime uygun hale getirilmesi amaçlanmıştır. Cevap yüzey yöntemiyle belirlenen yüzdelik miktarlarda kenger ... -
KENTSEL ALTYAPI MODELLERİ VE BU MODELLERİN FARKLİ SEKTÖRLER İÇİNDE KARŞILASTIRILMASI
(Namık Kemal Üniversitesi,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 2016-12)Kentsel altyapıda; Su ve atıksu, elektrik, telekominikasyon da her türlü planlama, yapım, temin, iletim, işletim gibi temel döngüleri kontrol etmek, bunlar için gereken sermaye, emek ve farklı işletim alternatiflerini ... -
Konjuge Linoleik Asitlerin Önemi ve Bazı Probiyotik Suşlar Tarafından Üretimi
(2016)Konjuge linoleik asit (KLA), yağ asidi zincirinde iki adet doymamıfl çift bağ içeren linoleik asidin (LA)çeflitli pozisyonel ve geometrik izomerlerini ifade etmektedir. İzomerler, LA'nın gevifl getiren hayvanlarınrumeninde ... -
Kırklareli Bölgesinden Toplanan Peteklerde Pestisit Ve Antibiyotik Kalıntısı Aranması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)2012 FAO verilerine göre yıllık 88162 tonluk bal üretimi ile Türkiye Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci bal üreticisi konumundadır. Ancak ülkemizde arıcılık halen atadan kalma yöntemlerle yapıldığından kovan başına bal ... -
Kırmızı Üzüm Suyu Üretim Sürecinde Resveratrol Miktarı ve Biyoaktif Özelliklerde Meydana Gelen Değişimler
(2018)Bu araştırma kapsamında, kırmızı üzüm çeşitlerinden üzüm suyu üretim sürecinde biyoaktif özellikler (toplam fenolik madde, antiradikal aktivite, toplam antosiyanin) ve resveratrol miktarlarında meydana gelen stabilite veya ... -
Kırsalda geleneksel gıda üretiminde kadınların örgütlenme yaklaşımları
(2019)Amaç: Bu çalışmada kırsal alanda geleneksel gıda üretenkadınların örgütlenme yaklaşımları Trakya Bölgesiörneğinde araştırılmıştır.Yöntem ve Bulgular: Çalışmada, Trakya Bölgesi (Edirne,Kırklareli, Tekirdağ) illerinin ... -
Lactic acid bacteria diversity and dynamics during ripening of traditional Turkish goatskin Tulum cheese produced in Mut region assessed by culturing and PCR-DGGE
(Elsevier, 2021)The study aims to identify the lactic acid bacteria diversity of Tulum cheese which is made from raw milk and ripened in the goatskin for 180 days. The samples were produced in Mut located in the Central Taurus Mountains ... -
Liyofilize Bazı Mikroalg Türlerinin Sakız Bileşiminde Doğal Renklendirici Olarak Kullanımı
(2017)Bu çalışmada, Nannochloropsis sp., Isochrysis galbana ve Tetraselmis sp. türleri kütlece %1 ve %3 oranında kullanılarak şekerli sakız model gıdasında doğal yeşil renklendiricisi olarak kullanılması araştırılmıştır. Sakızların ... -
Manda Sütü Yağı Konjuge Linoleik Yağ Asitleri Kompozisyonlarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu araştırmanın amacı, manda sütü yağ asidi bileşiminde bulunan konjuge linoleik asit (KLA) izomer içeriğinin değişimini araştırmaktır. Yağ asitlerinin KLA izomer içeriği, gaz kromatografisi ve Alev İyonizasyon Dedektörü ... -
Manda Sütü Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonlarının Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Bu çalışmanın amacı, Anadolu manda sütünün yağ asidi kompozisyonunu karakterize etmek ve manda sütü yağ asit profilindeki potansiyel yağ asitleri gruplarını araştırmaktı. Laktasyon döneminde 30 Anadolu manda sütündeki ... -
Melezleme ıslahı ile elde edilen iki amaçlı (sofralık ve yağlık) zeytin çeşit adaylarına genel bir bakış
(2011)Dünya genelinde yapılan çalışmalar incelendiğinde yeni yağlık zeytin çeşitlerinin elde edilmesi amacıyla çok sayıda araştırma programları yürütüldüğü görülmektedir. Bunun yanı sıra az sayıda da olsa yeni sofralık veya çift ... -
Melting of natural cheese: A review
(Elsevier Ltd, 2023)In the past, cheese was produced on a small scale on farms; today, it is produced on a global level, either for consumption as a food on its own or as a food ingredient. In this respect, the characteristics of cheeses at ... -
Meyve Sularının Mikrobiyal Inaktivasyonunun Sağlanmasında Yansımalı Akış Yollu Uv-C Reaktör Tasarımı Ve Bazı Meyve Sularına Uygulanması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2017)Gıdaların güvenli bir ?ekilde uzun süre saklanması amacıyla günümüzde halen geleneksel yöntemler kullanılmakta ve bu yöntemlerden en sık ba?vurulanı ise ısıl i?lemler olmaktadır. Ancak tüketicilerin günden güne daha taze ...