Başlık için listeleme
Toplam kayıt 11501, listelenen: 10364-10383
-
Trakya bölgesinde kırsal kooperatiflerin katılımı ile ekoturizmi geliştirme olanakları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Ekoturizm, doğal alanlara yapılan, çevreyi koruma ve yerel halkın refahını devamlı kılma sorumluluğu taşıyan tatil/seyahattir. Tanımdan da anlaşılacağı gibi yerel halkın refahını, yani bir anlamda ekonomik anlamda kalkınmasını ... -
Trakya bölgesinde kırsal ve kentsel tüketicilerin gıda ürünleri tüketim alışkanlıkları ve gıda güvenliğine ilişkin bilgi düzeylerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Bu çalışmada Trakya bölgesinde kentsel ve kırsal kesimde yaşayan bireylerin gıda ürünleri satın alırken dikkat ettikleri parametreler, tüketim alışkanlıkları ve gıda güvenliği ile ilgili sağlık riskleri karşısında bilgi ... -
Trakya bölgesinde lisanslı depoculuk ve uygulamaları
(Namık Kemal Üniversitesi, 2015)Günümüz koşullarında tarımsal üretimin arttırılması, birim alandan daha fazla ürün elde edilmesine dayanmaktadır. Ancak tarımsal üretimin artırılmasının yanında elde edilen ürünlerin uygun şekilde değerlendirilmesi ve ... -
Trakya bölgesinde mevcut süt boru hatlı sağım makinelerinin yapısal özelliklerinin belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2008)Sagımda süt verimini yüksek tutabilmek için üreticilerin iyi bir sagım teknolojisine sahip olmaları. ve sagım makinesini etkin bir sekilde kullanmaları gerekmektedir. Bu çalısmada, Trakya Bölgesi’nde kullanılan süt boru ... -
Trakya Bölgesinde Panayir, Festival Ve Fuar Organizasyonlarinin Bölgenin Sosyo-Ekonomik Ve Kültürel Yapiya Etkilerinin Analizi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Trakya Bölgesi Türkiye’nin kuzeybatısında, Avrupa Birliği ülkelerinden olan Bulgaristan ve Yunanistan sınırında yer almaktadır. Nüfus yapısının çoğunluğunu Rumeli göçmeni olan Türkler oluşturmaktadır, bazı bölgelerde de ... -
Trakya Bölgesinde Pediatrik Yoğun Bakım Ünitesinde Akut Zehirlenme Vakalarının Retrospektif Analizi
(2018)Amaç: Bu çalışmadaki amacımız, Trakya bölgesinde çocuk yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavileri yapılan zehirlenme vakalarının özelliklerini belirlemek ve önlemlerin alınmasına rehberlik etmektir.Gereçler ve Yöntem: Namık ... -
Trakya bölgesinde satılan kaşar peynirlerinde ağır metal aranması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2009)Araştırmada, Trakya Bölgesi nde satışa sunulan taze kaşar peynirlerinden toplam 50 adet numune toplanmış ve örneklerin kurşun, kalay, bakır ve cıva olmak üzere ağır metal analizleri yapılmıştır. Örnekler basınç altında ... -
Trakya bölgesinde seçilmiş bazı şarapların fizikokimyasal özelliklerinin temel bileşen analizleri ile karşılaştırılması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2012)Bu çalışmada, Trakya Bölgesi?nde yetiştirilen üzümlerden elde edilen şarapların fizikokimyasal özellikleri yönünden farklılıkları, Türk Gıda Kodeksi Şarap Tebliği ve TS 521 Şarap Standartlarına göre değerlendirilmiştir. ... -
Trakya Bölgesinde Sera Sebzeciliği ve Sorunları
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2014)Bu araştırma, Trakya bölgesinde sera sebzeciliğinin durumunu ortaya koymak ve sorunlarını belirlemek amacıyla Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli il, ilçe ve köylerinde yapılmıştır. Trakya bölgesinde en fazla sera alanının ... -
Trakya Bölgesinde Sofralık Kiraz Üretiminde Farklı Tesis Yapılarına Ait Üretim Maliyetlerinin Belirlenmesi
(2018)Kiraz üretimi dünyada geniş bir yayılım göstermekle birlikte, ticari üretim açısından A.B.D, Türkiye, Fransa veİtalya önemli üretici ülkelerdendir. Türkiye 2013 yılı FAO verilerine göre 494 bin ton kiraz üretimiyle dünya ... -
Trakya bölgesinde tarım sorunlarının üreticiler tarafından değerlendirilmesi: Keşan örneği
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Bu çalışma, Trakya bölgesindeki tarım sorunlarının, Edirne ili Keşan ilçesinde tarımsal üretim yapan üreticilerce değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. İlçede, seçilen 23 köyden beşer üretici olmak üzere toplamda 115 ... -
Trakya bölgesinde tarım ve gıda ürünleri dağıtım sisteminin incelenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2014)Bu çalışmada Trakya bölgesinde yetiştirilip, işlendikten sonra bölge ve ülkeye dağıtımı yapılan tarım ürünlerinin üretim ve ticareti aşamasında karşılaşılan sorunlar genel olarak incelenmiştir. Bu inceleme aşamasında ... -
Trakya bölgesinde tarımsal gübre kullanımının analizi
(Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 2020)Gübreler bitkisel üretimin sürdürülebilirliği için son derece önemli bir işleve sahiptir. Ancak gübrelerin uygun olmayan kullanımı önemli verim kayıpları yanında, ekonomik ve çevresel sorunlara da neden olabilmektedir. ... -
Trakya Bölgesinde Tarımsal Mekanizasyon Düzeyinin İllere Göre Belirlenmesi
(Kahramanmaras Sutcu Imam Univ Rektorlugu, 2019)In this study, agricultural mechanization indicators of Turkey, Thrace Region, Edirne, Kirklareli and Tekirdag provinces has calculated for 2008 - 2017. The changes in the mechanization level has examined and comparisons ... -
Trakya Bölgesinde Uzun Yillar Yağiş Ve Sicaklik Değişimlerinin Coğrafi Bilgi Sistemleri (Cbs) ve Trend Analizi Kullanilarak Kuraklik Açisindan Değerlendirilmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, 2016)Bu çalışmada Trakya Bölgesinde uzun yıllar iklim verisi kaydedilen Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait 17 adet meteoroloji istasyonu ile Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait 8 adet istasyonun veri kayıt yıllarına bağlı ... -
Trakya Bölgesinde Üçüncü Basamak Bir Sağlık Merkezinin Koklear İmplant Cerrahisi Deneyimleri
(2022)Amaç: Koklear implantlar (Kİ), iki taraflı ciddi veya ileri derecede işitme kaybı olan hastalarda işitmeyi iyileştirerek dil ve konuşma gelişimine yardımcı olur. Bu çalışmada, Kİ cerrahisi geçiren hastalarımızın sonuçlarını ... -
Trakya Bölgesinde Üretilen Ayçiçeği Tohumu (Helianthus annus L.) Yağlarında Bakır, Demir, Kadmiyum ve Kurşun İçeriklerinin Belirlenmesi
(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2009)Bu çalışmada, Trakya Bölgesinde üretilen ayçiçeği tohumları yağlarında bakır (Cu), demir (Fe), kadmiyum (Cd) ve kurşun (Pb) içeriklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, bölgedeki üç ilden (Tekirdağ, Edirne ve ... -
Trakya Bölgesinde üretilen bozalardan laktik asit bakterileri ve mayaların izolasyonu ve pzr yöntemi ile taranması
(Namık Kemal Üniversitesi, 2019)Geleneksel fermente içeceklerden biri olan boza, laktik asit bakterileri ve mayalar açısından zengin mikrobiyota sahiptir. Bu çalışmada Trakya Bölgesi’nde üretilen 5 farklı boza markasına ait örneklerden laktik asit ... -
Trakya bölgesinde üretilen bozaların bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
(Namık Kemal Üniversitesi, 2010)Bu araştırmada Trakya Bölgesi'nde üretilen toplam 27 adet boza örneği bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikler açısından incelenmiştir. İncelenen örneklerin fizikokimyasal analiz sonuçlarına göre kuru madde ortalaması ... -
Trakya Bölgesinde üretilen çeşitli süt ürünlerinin nitrat ve nitrit düzeylerine göre kemometrik yöntemlerle sınıflandırılması
(2009)Bu araştırma ile Türkiye süt ürünleri üretiminde önemli bir yeri olan Trakya Bölgesinde iki üretim yılı süresince üretilen beyaz peynir (28 adet), kaşar (19 adet), eritme peyniri (1 adet), yoğurt (16 adet), çiğ süt (5 adet) ...