Yegül, UğurEminoğlu, Maksut BarışTürker, Ufuk2024-10-292024-10-2920191302-70502146-5894https://doi.org/10.33462/jotaf.517189https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/343025https://hdl.handle.net/20.500.11776/13357Bu çalışmanın amacı, toprağın elektriksel iletkenliğini kullanarak buğday bitkisinde ürün verimi ve protein içeriği değişimini belirlemektir. Çalışma sonucunda bu parametreler arasında önemli ilişkiler tespit edilmiştir. Araştırmada kullanılan bütün çeşitler için toprağın elektriksel iletkenlik değerli ile buğday bitkisine ait verim veprotein içeriği değerleri arasında doğrusal ilişkiler bulunmuştur. Elde edilen sonuçlara göre elektriksel iletkenlik değerlerinin artması ile birlikte verim değerleri düşmekte protein içeri ise artmaktadır. Araştırma sonucu arazinin elektriksel iletkenlik değerleri ile verim değerleri arasındaki ilişkiler (R2) sırasıyla Bezostaja-1 çeşidi için 0,81, Gün-91 çeşidi için 0,81, Sagittario çeşidi için 0,77, Altıntaş-95 çeşidi için 0,73 ve Gönen-98 çeşidi için 0,88 olarak bulunmuştur. Arazinin elektriksel iletkenlik değerleri ile protein içerikleri arasındaki ilişkiler (R2) ise sırasıyla Bezostaja-1 çeşidi için 0,83, Gün-91 çeşidi için 0,86, Sagittario çeşidi için 0,85, Altıntaş-95 çeşidi için 0,85 ve Gönen-98 çeşidi için 0,88 olarak bulunmuştur.tr10.33462/jotaf.517189info:eu-repo/semantics/openAccessBuğdayın Verimi ve Kalite Parametrelerinin Toprağın Elektriksel İletkenliği ile İlişkisinin BelirlenmesiArticle163270282343025