Ünver, EsinAğma Okur, AylinTahtabiçen, EmreKara, BurakŞamlı, Hasan Ersin2022-05-112022-05-1120142148-127X2148-127Xhttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRnNE5EUXdNQT09https://hdl.handle.net/20.500.11776/5978Tanenler; bitkilerin yapısında doğal olarak bulunan, kendilerini patojen mikroorganizmalara ve virüslere karşı korumak için ürettikleri fenolik bileşiklerdir. Hayvan besleme açısından ise tanenler; hayvanın türü, fizyolojik durumu, tanenin yapısı ve miktarına bağlı olarak olumlu ve olumsuz etkilere sebep olabilmektedirler. Bu çalışmanın amacı; tanenler, etkileri ve hayvan beslemede kullanımları ile ilgili bir derleme sunmaktır.Tannins are phenolic metabolites, which naturally produced by plants. They can defend plants against pathogen microorganisms and viruses. According to animal nutrition, tannins have both adverse and beneficial effects depending on animal species, physiological state of the animal, structure and concentration of the tannins. The objective of this study was to review the literature about tannins, their effects and usage of tannins in animal nutrition.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBiyolojiTanenler ve Hayvan Besleme Üzerine EtkileriTannins and Their Impacts on Animal NutritionArticle26263267TVRnNE5EUXdNQT09