Çinkılıç, H.Çinkılıç, L.Varış, S.Kubaş, A.2024-10-292024-10-2920141302-70502146-5894https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/248625https://hdl.handle.net/20.500.11776/14130Bu araştırma, Trakya bölgesinde sera sebzeciliğinin durumunu ortaya koymak ve sorunlarını belirlemek amacıyla Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli il, ilçe ve köylerinde yapılmıştır. Trakya bölgesinde en fazla sera alanının Tekirdağ'da, en fazla üretici sayısının Edirne'de bulunduğu, seraların çoğunluğunda yetiştirilen sebze türlerinin hıyar ve salataQmarul olduğu belirlenmiştir. Bu iki sebze için bölgedeki üretim dönemleri, yetiştirilen çeşitler ve elde edilen verimler tespit edilmiştir.Ayrıca yetiştirilen sebzelerin pazarlama kanalları ile pazarlama ve yetiştiricilikle ilgili sorunlar da ortaya çıkartılmıştırtrinfo:eu-repo/semantics/openAccessBiyolojiBahçe BitkileriÇevre BilimleriEkolojiZiraat MühendisliğiZiraatToprak BilimiTrakya&Bölgesinde&Sera&Sebzeciliği&ve&SorunlarıArticle112110248625