Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yardibi, Muhammed Furkan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Tekirdağ yöresinde ürretilen ayçiçeği ballarının bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi
    (Namık Kemal Üniversitesi, 2008) Yardibi, Muhammed Furkan
    Bu çalışma Tekirdağ yöresinde üretilen ayçiçeği ballarının bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Analiz sonuçlarını ele alarak, balların TS 3036 Bal Standardı’nda, Türk Gıda Kodeksi’nde ve Avrupa Birliği Komisyonu’ nda belirtilen kriterlere uygunluğu değerlendirilmiştir. Elde edilen sonuçlar, varyans analizleri ve Duncan çoklu karşılaştırma testlerine göre yorumlanmıştır. Laboratuar ortamında gerçekleştirilen analizlere göre bölgedeki balların; ortalama kül değeri %0,23, nem değeri %18,02, asitlik değeri 30,75 meq/kg, hidroksimetil furfural değeri 7,02 mg/kg, diastaz aktivitesi 20,06, sakkaroz değeri %2,22, invert şeker değeri %74,90 ve fruktoz/glikoz oranı 1,14 olarak belirlenmiştir.

| Tekirdağ Namık KemalÜniversitesi | Kütüphane | Açık Bilim Politikası | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim