Yazar "SAV, Rukiye" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Bir beyaz peynir üretim tesisinde HACCP sisteminin kurulması(Namık Kemal Üniversitesi, 2018) SAV, RukiyeBu araştırmada, 16 ton /gün kapasiteli ve 13 çalışanı bulunan özel sektöre ait bir beyaz peynir işletmesinde HACCP gıda güvenliği sistemi kurulmuştur. Kurulan HACCP sistemi yedi prensipten oluşmuştur: (1) tehlike analizleri, (2) KKN (Kritik Kontrol Noktaları)’nın tanımlanması, (3) karşılaşılabilecek her KKN’nın başlangıç limitlerinin doğrulanması, (4) doğrulanan her prosedürün KKN’larına kaydedilmesi, (5) limitlerin aşılması durumunda düzeltici önlemlerin alınması, (6) HACCP sisteminin çalıştığının doğrulanması ve (7) gerekli kayıtların tutularak HACCP sisteminin belgelendirilmesi. Bu işlemin başarılmasında şu işlem basamakları takip edilmiştir: (1) Terimlerin ve Amacın Tanımlanması, (2) HACCP Ekibinin Oluşturulması, (3) Ürünün Tanımlanması, (4) Ürünün Amaçlanan Kullanımı ve Tüketici Gruplarının Tanımlanması, (5) Üretim Akış Şemasının Oluşturulması, (6) Akım Şemasının Üretim Hattında Kontrolü, (7) Tehlike Analizi, (8) Karar Ağacı ve KKN’lerin Belirlenmesi, (9) Limit ve Kontrol Kriterlerinin Belirlenmesi, (10) KKN ve Kriterlerin Kontrol ve İzlenmesi İçin Sistem Oluşturulması, (11) Gerekli Olan Kritik Kontrol Noktalarında Önlemlerin Alınması, (12) Kayıtların Tutulması, (13) Sistem Etkinliğinin Kanıtlanması ve (14) HACCP Planının Gözden Geçirilmesi.