Yazar "Onarbay, Orfe Nur" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Bazı protein kaynaklı yem hammaddelerinin farklı depolama şartlarındaki değişikliklerinin mikrobiyolojik ve mikroskopik yöntemlerle belirlenmesi(Namık Kemal Üniversitesi, 2010) Onarbay, Orfe NurBu çalışmada, hayvan beslemede kullanılan hayvansal ve bitkisel protein kaynaklarından soya fasulyesi küspesi ve balık ununun farklı depolama süresi ve sıcaklıklarında saklanmasının etkileri mikrobiyolojik ve mikroskopik yöntemlerle belirlenmiştir. Çalışmada soya fasulyesi küspesi ve balık unu 1-2 ay sürelerinde ve 26-37 0C sıcaklıklarında depolanmıştır. 1 ay depolama ile her iki üründe maya değerleri arasında değişim gözlenmezken, 2 ay depolanan ürünlerde maya sayımlarında sıcaklık artışıyla birlikte önemli düzeyde artış belirlenmiş, örneklerin hiçbirinde depolama süresinde küf gelişimi tespit edilmemiştir. Yapılan bu çalışmada, soya fasulyesi küspesi ve balık ununun farklı depolama süresi ve sıcaklıklarında muhafaza edilmesinin etkileri stereo mikroskop ile de incelenmiş, yapılan incelemeler sonucunda gözle görülen bir değişime rastlanmamıştır. Bu sonuçlar ışığında yem kalitesini belirlemek için hızlı ve güvenilir sonuç almaya yönelik yem mikroskopisi tekniklerinin kullanımında depolama şartlarının ve sürelerinin belirleyici olduğu sonucuna varılmıştır.