Yazar "Onarbay, O.N." seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi(Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, 2011) Şamlı, Hasan Ersin; Onarbay, O.N.Yürütülen bu çalışmada, farklı depolama süresi ve sıcaklıklarının hayvan beslemede kullanılan soya küspesi ve balık ununun bazı özellikleri üzerindeki etkileri mikrobiyolojik ve mikroskopik yöntemlerle belirlenmiştir. Mikrobiyolojik ve mikroskopik değişiklikler 2x2x2 faktöryel deneme deseni kullanılarak iki farklı hammaddede incelenmiştir. Yem hammaddeleri; soya fasulyesi küspesi ve balık unu, depolama şartları; 26o C ve 37o C, depolama süresi; 30 ve 60 gün olarak belirlenmiştir. Saklama süresinin 30 gün olması maya sayılarında herhangi bir fark yaratmamıştır. Ancak, artan depolama sıcaklığı ve süresiyle maya sayıları artmıştır. Küf sayıları incelendiğinde yemlerin depolama öncesinde veya sonrasında küf tespit edilmemiştir. Yem hammaddelerinin stereo mikroskop ile incelenmesinde herhangi bir değişiklik gözlenmemiştir.