Yazar "Erdem, Duygu Korucu" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Kefir İlavesinin Yonca Silajlarının Fermantasyon Özellikleri ve Aerobik Stabilitesi Üzerine Etkileri(2020) Koç, Fisun; Karapınar, Bahattin; Okuyucu, Berrin; Erdem, Duygu KorucuBu araştırmada, farklı dozlarda kefir ilavesinin yonca silajlarındafermantasyon gelişimi ve aerobik stabiliteleri üzerindeki etkileriaraştırılmıştır. Katkı maddelerinin ilavesinden sonra, yaklaşık 500 görnek plastik torbalara konularak sıkıştırılmış ve vakumla içindekihava alınmıştır. Her grup için 10’ar tane olmak üzere toplam 70paket silaj laboratuvar şartlarında (25-30 °C) 45 gün fermantasyonabırakılmıştır. Silolama döneminin sonunda (45. gün) tüm silajlara 7gün süre ile aerobik stabilite testi uygulanmıştır. Araştırmadaayrıca fermantasyonun 45. günü ve aerobik stabilite dönemi sonrasıbaskın olan laktik asit bakteri türleri tespit edilmiştir. Sonuç olarak,yonca silajına ilave edilen kefir silajların pH, asetik asit, bütrik asit,propiyonik asit içeriklerini, kuru madde kaybını düşürürken, laktikasit içeriklerini kontrol grubuna göre arttırmıştır (P<0.001).Silajların lactobacilli ve maya içerikleri kontrol grubuna göreartarken, küf gelişimini ise tamamen engellemişdir (P<0.001). Diğeryandan, kefir ilavesi silajların (5x105 uygulamaları dışında) pH,maya içeriklerini, CO2 üretimlerini düşürerek aerobik stabiliteleriniise geliştirmiştir (P<0.001).