Yazar "Demirci, Duygu" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Türkiye'de et ve süt ürünlerinde tüketici algısı ve izlenen politikaların değerlendirilmesi Balıkesir ili örneği(Namık Kemal Üniversitesi, 2008) Demirci, DuyguBu çalısmanın baslıca amacı, Balıkesir ili ve ilçelerinde et ve süt tüketim alıskanlıklarını incelemek; bununla beraber Türkiye genelinde et ve süt ürünleri tüketiminin gelismis ülkelere göre düsük olmasının nedenlerini belirlemektir. Arastırmanın materyalini birincil ve ikincil veriler olusturmaktadır. Balıkesir ili ve ilçelerinde 220 kisi ile yüz yüze yapılmıs olan anket çalısması birincil verileri, bu konudaki yayınlar ve literatür taraması ise ikincil verileri olusturmaktadır. Elde edilen bilgilerde kisilerin hangi tür eti daha çok tükettikleri, tüketilen et miktarının sosyo ekonomik durumlarına göre değisiklik gösterdiği anlasılmıstır. Anket çalısması 2007 yılı Ekim-Kasım-Aralık ayları içinde 220 örnek üzerinde yapılmıstır. Arastırma sonuçlarına göre ankete katılan tüketicilerin % 99.5’i kırmızı eti; % 93.5’i beyaz eti tüketmektedir.